Amerika's dodelijkste fast food

Samenleving
maandag, 15 augustus 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Amerikanen gingen na de Tweede Wereldoorlog steeds meer eten en werden almaar dikker. Elvis Presley at teveel boterhammen met pindakaas met banaan en viel van het podium. De grootste calorieënbommen zijn bij de Amerikaanse restaurantketen Applebee’s te krijgen - de met Provolone kaas gevulde gehaktballetjes schijnen legendarisch te zijn. McDonald’s probeert met fruit van zijn ongezonde imago af te komen. Maar een fruitsalade levert geen goed gevulde maag op. Bij The Daily Beast een lijstje met Amerika’s dodelijkste nieuwe fast food - altijd handig op rondreis door Amerika:
1. Gecaramelliseerde perensalade met gegrilde kippenborst van California Pizza Kitchen’s. Klinkt als een lichte maaltijd: 1.187 calorieën.
2. Denny's vlees en aardappelsandwich. Gevuld met Cheddar, rundvlees, frieten, kaas, jus en mayonaise: 1.025 calorieën.
3. De bruschetta met kipsalade van Applebee’s (1110 calorieën). Er zit ook nog 3.110 mg zout in, goed voor een niersteen of 2 per jaar.
4. De carbonara ravioli met kip bij de keten met de gezonde naam Olive Garden (1.390 calorieën).
5. Bij de fast foodketen Perkins volsta je met 1 maaltijd per dag: 1.410 calorieën telt een portie French toast (wentelteefjes) met banaan, aardbeien en slagroom.
De hamburgers van TGI Fridays scoren volgens de Beast het hoogst op de lijst 'killer junkfood': Kansas City BBQ Burger (1.380 calorieën), New York Cheddar en Bacon Burger (1.500), Southwest Burger (1.690).
Bron(nen): The Daily Beast