Allernieuwste superjumbo tilt luxe naar hoger niveau

De ene helft van de luchtreizigers gaat steeds goedkoper vliegen. Zonder beenruimte, liefst zonder bagage, zonder eten. De rest wil steeds luxer. Deze Boeing van Korean Airlines is een goed voorbeeld van dat laatste. De Morgen: "Het benedendek biedt plaats aan 12 passagiers in First Class en 301 in Economy. Het bovenste passagiersdek wordt exclusief voor de Business Class gereserveerd.

In totaal kan deze Airbus dus 407 passagiers vervoeren wat beduidend minder is dan de A380's van concurrerende maatschappijen. De superjumbo's van Qantas bieden 450 zitplaatsen. Emirates en Air France laten respectievelijk 517 en 538 reizigers plaatsnemen. Het spreekt voor zich dat de beenruimte in de Jumbo van Korean Air in vergelijking dus behoorlijk ruim mag genoemd worden.

Wie zich een zitje op het bovenste dek kan veroorloven, kan plaatsnemen in één van de 94 stoelen die maar liefst 188 cm beenruimte bieden en volledig achterover kunnen gezet worden voor een goede nachtrust. Een prestigieuze taxfreeshop, waar passagiers zelf kunnen gaan snuisteren, en een bar en lounge completeren het plaatje."     

 

 

Bron(nen):   De Morgen