Oudste mens ter wereld overleden op 119-jarige leeftijd

Samenleving
door anp
maandag, 25 april 2022 om 10:25
oudste mens ter wereld overleden op 119 jarige leeftijd1650876076
De oudste mens ter wereld is op 119-jarige leeftijd overleden in Japan. Kane Tanaka werd op 2 januari 1903 geboren in de zuidwestelijke regio Fukuoka. Ze overleed in een verzorgingshuis waar ze al jaren woonde.
In 2019 werd Tanaka officieel de oudste mens ter wereld volgens Guinness World Records. Ze noemde dat toen het mooiste moment uit haar leven. Ze zou eigenlijk de olympische fakkel dragen voor de Spelen van Tokio, maar door het coronavirus kon dat niet doorgaan.
Volgens een leidinggevende in het verzorgingshuis speelde Tanaka graag bordspelletjes, dronk ze frisdrank en at ze chocola. "Haar favoriete spel was Othello, waar ze heel goed in was geworden. Vaak versloeg ze iedereen in het verzorgingshuis", heeft Guinness laten weten in een reactie.
Verdrietig
Gouverneur Seitaro Hattori zei verdrietig te zijn door het overlijden van Tanaka. "Ik zag ernaar uit om haar dit jaar te zien en samen chocola te eten en frisdrank te drinken."
Tanaka kreeg vier kinderen en adopteerde een vijfde. Ze trouwde in 1922.
Japan heeft de meest vergrijsde bevolking ter wereld. Meer dan 28 procent van de Japanners is 65 jaar of ouder.
De oudste mens ooit van wie de leeftijd was vastgesteld door Guinness was de Française Jeanne Louise Calment, die in 1997 op 122-jarige leeftijd overleed.