Hitler hield er een flink vermogen op na

Een nieuwe Britse documentaire van Channel 5 heeft de geheimen van Adolf Hitlers verborgen fortuin onthuld; de waarde van zijn vermogen wordt geschat op meer dan 4,5 miljard euro. Uit de documentaire, “The Hunt For Hitler’s Millions”, blijkt dat de dictator van de nazi’s een behoorlijk vermogen verborg voor de buitenwereld; vergaard met beeldrechten, persoonlijke optredens en het ontduiken van belasting. Verder onthult de documentaire dat Hitler royalty inkomsten ontving voor Duitse postzegels met zijn afbeelding en hij zijn vermogen op een geheime bankrekening verborg. De sleutel tot deze bevindingen is het geheime testament van Hitler, dat gevonden werd net nadat Hitler zijn eigen leven nam in zijn bunker in Berlijn. Zijn testament werd gevonden door de contraspionage-eenheid van Herman Rothman, een Duitse Jood die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Britse inlichtingendienst. Zijn testament werd gevonden in de jas van een man in normale burgerkledij, een nazi op de vlucht zo oordeelde de eenheid van Rothman. Het testament van Hitler bevatte zeven pagina's; het eerste gedeelte bevatte een manifest waarin Hitler de Joden de schuld gaf voor het starten van de Tweede Wereldoorlog, het tweede gedeelte onthult hoe de dictator zijn geheime vermogen wilde verbergen. Hitlers werkelijke fiscale administratie heeft het wel overleefd en suggereert dat hij een constante belastingontduiker was. Toen hij in 1933 aan de macht kwam, was hij een klein vermogen verschuldigd aan de Duitse fiscus. Volgens Dr. Cris Whetton dacht hij dat belasting betalen onder zijn stand was, Dr. Whetton heeft een boek geschreven over Hitlers financiën. Dr. Whetton schat het vermogen van Hitler op ongeveer 1,1 miljard Rijksmark, nu zou dat ongeveer 4,5 miljard euro zijn.

Bron(nen):   International Business Times      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meester Proper

  Obama heeft ook miljoenen op zijn bankrekening staan.

  • Jannie Ooms

   Dat zou best kunnen, ik weet het niet. Dat hij belasting heeft ontdoken om dat kapitaal te vergaren, weet ik evenmin. Het lijkt me nogal onwaarschijnlijk, anders had Fox hem al onderuit gehaald. Hoe dan ook, als je arm bent in Amerika, zul je niet snel president worden. Daar is veel geld voor nodig.

   Maar ook Bush Sr en Bush Jr. zijn schatrijk. En Jimmy Carter. En Tony Blair. En Beatrix. En Willem Alexander. En Elizabeth. En ga zo maar door.

   Uw opmerking lijkt te insinueren dat Obama -en met hem dus de ander rijke staatslieden- te vergelijken is met Adolf Hitler, anders zie ik er de relevantie niet van. Ik hoop echt dat ik dit verkeerd heb begrepen.

   (in antwoord op Meester Proper)
 2. Patrick Savalle

  Kunnen moderne oorlogsmisdadigers als Bush en Blair nog een puntje aan zuigen. Maar wie zegt dat dat testament echt was?

  ‘Gevonden in de jas van een normale man’.

  Is dat zoiets als de bekentenis van Bin Laden die werd gevonden op een video tape die door toevallig passerende soldaten werd gevonden op de keukentafel van één van de miljoenen huizen in Islamabad?

  Of moet ik het vergelijken met die zogenaamde USB-sticks van ISIS?

  Volslagen onbetrouwbaar dus.

  • Anton Martens

   Inderdaad volslagen onbetrouwbaar. Maar even off topic; wat is er met zaplog Patrick?

   (in antwoord op Patrick Savalle)
   • Patrick Savalle

    Ten prooi gevallen aan botnets en spambots vanwege zwaar verouderde software. Maat het komt weer terug, ik kreeg inmiddels meer dan 350 (!!!) mailtjes van leden die willen dat ik het weer aan de praat krijg. Ik maak wat beters!

    (in antwoord op Anton Martens)

Reacties niet toegestaan