De bezetting van Wall Street, dag 6

'In Amerika bezit 1% alle rijkdom. Dit is een communiqué van de 99%. We gaan Wall Street bezetten'. Met deze verklaring werd op 17 september Liberty Plaza betrokken. De verzetsbeweging Occupy Wall Street is van plan van Wall Street voor tenminste een paar maanden hun verblijfplaats te maken.
Het is een bonte verzameling van mensen van elke kleur en politieke overtuiging. En zonder leider. Zoals ze op hun website verklaren: ‘Het enige wat we gemeen hebben, is dat wij de 99% zijn die hebzucht en de corruptie van de 1% niet langer tolereren.’

Ook op de website: verhalen, foto’s & filmpjes en elke dag een communiqué met eisen:
Op 21 september 2011 heeft ongeveer 1/6 van de Amerikanen geen werk. We eisen een einde aan de werkloosheid.
Op 21 september 2011 leven ongeveer 50 miljoen Amerikanen zonder ziektekostenverzekering. We eisen een einde aan de woekerhandel in de gezondheidszorg.
Op 21 september 2011 leeft ongeveer 1/6 van de Amerikanen in armoede. We eisen een einde aan armoede.

Niemand hoeft zich te vervelen, er is elke dag een programma, met dingen als een workshop Geweldloze Burgerlijke Ongehoorzaamheid, of een Patriarchaat teach in. Voor vandaag 23 september staat op het programma: How to tax millionaires. Al klinkt het soms wat ludiek, de persoonlijke ellende van de bezetters is niet mis. Op 'Wij zijn de 99%' dragen ze bordjes met een korte tekst over hun omstandigheden. Veel jonge mensen die geen enkel toekomstperspectief hebben. Maar ook middelbare mannen en vrouwen die een leven lang hebben gewerkt en nu niets meer hebben: geen werk, geen huis, geen ziektekostenverzekering.

Bron(nen):   overgangstergirls  Occupy Wallstreet  We are the 99 percent