Selfie gaat helemaal mis: Spaans koppel stort 30 meter van klif

Een Spaans echtpaar wilde een selfie maken vanaf een klif aan de Costa del Sol. Daarvoor leunden ze mogelijk op een houten balustrade die het begaf. Ze stortten 30 meter naar beneden, maar overleefden de val.

Zondag rond 17 uur stond het koppel op Cala Cristal in de Zuid-Spaanse provincie Almeria, vanwaar er een prachtig uitzicht is over de Middellandse Zee. ABC España weet te melden dat de houten leuning waar het stel tegenaan stond, kapot ging, waarna ze naar beneden vielen.

Dat ze het hebben overleefd komt waarschijnlijk doordat ze op een dik bed van algen terechtkwamen. Bovendien zag heel toevallig een meisje het ongeluk gebeuren toen ze iets in een vuilnisbak weggooide. Haar ouders waarschuwden daarop de hulpdiensten. Anders had het uren kunnen duren voor iemand hen had opgemerkt.

Op een foto van de brandweer is te zien hoe het koppel hulpeloos op het strand ligt. De vrouw zou met diverse breuken in het ziekenhuis liggen en wachten op een operatie. De man is nog ter observatie opgenomen.

Bron(nen):   HLN