Nu ook in Nederland: Mensen worden gedrogeerd met naald tijdens uitgaan

Na meer dan 1300 meldingen in het buitenland van 'needle-spiking' is het nu ook raak in ons land. Mensen worden stiekem geprikt tijdens het uitgaan waarna ze zich duizelig en onwel voelen. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer.

De NOS sprak met een anoniem slachtoffer. Ze ging in november met vriendinnen de stad in en opeens gaat het mis: “Ik zakte in elkaar. Ik snapte niet wat er om me heen gebeurde. Het was echt een waas. Toen wist ik meteen dat het foute boel was.”

Bij de Spoedeisende Hulp constateerden ze dat ze is gedrogeerd. Ze vermoedden dat er iets in haar drankje is gegooid, maar na twee dagen merkt ze een vreemde plek op haar bovenbeen op. De huisarts is er vrij zeker van dat dit het resultaat is van een prik met een injectiespuit.

In het ziekenhuis wordt alleen een bloed- of urinetest afgenomen wanneer een patiënt er zeer ernstig aan toe is. Ze kan dus niet bewijzen dat ze is gedrogeerd. De politie lijkt daardoor niks voor haar te kunnen doen.

Het is onduidelijk wie er achter de prikgolf zitten en wat voor middel wordt geïnjecteerd. De meeste slachtoffers zijn niet getest op drugs. De zorgwekkende trend begon in oktober in Groot-Brittannië. Recent zijn ook meldingen uit Franse steden en uit België opgedoken.

Bron(nen):   NOS