“Separatisten verwijderen 38 lichamen en knoeien met bewijs’

De regering van de Oekraïne beschuldigt de rebellen er van de lichamen van de slachtoffers te hebben verwijderd van een aantal vindplaatsen. Verder zouden ze bezig zijn bewijsmateriaal te vernietigen. Dat schrijft zaterdagmiddag the Guardian. 38 lichamen zouden zijn overgebracht naar een mortuarium in Donetsk en daar zou autopsie zijn gepleegd door 'mannen met een sterk Russisch accent', zegt de regering in Kiev. "De regering stelt officieel vast dat de terroristen met behulp van de Russen bezig zijn bewijs te vernietigen van een internationaal misdrijf."  

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Als je bezorgd bent over hoe ze met het bewijsmateriaal omgaan, kijk dan even op onderstaande video en zie hoe ze met rampmateriaal omgaan…

  https://www.youtube.com/watch?v=Px2rfWBW4wg
  Vanaf 1:27 in deze heftige video (u is gewaarschuwd).

 2. Floris Maaskant

  Wat er ook gebeurd het is toch niet goed. In een ander verslag las ik dat er schande gesproken werd van het feit dat de lijken er nog lagen. Zoek het maar uit, goed is het nooit. Als wij die Maidan beweging niet zo nodig gesteund hadden was dit in het geheel niet gebeurd waarschijnlijk. In het verlengde daarvan kan je je afvragen wat er gaat gebeuren als je verder dit pad op gaat…

  • Burgermans

   Het lijkt mij dat Poetin enigszins het contact met de werkelijkheid heeft verloren en niet meer kan overzien wat de consequenties van zijn daden zijn. Zijn strategie om de Oekraïne onder controle te brengen heeft volledig gefaald. Nu doet zich voelen dat de Russische staat geen checks and balances heeft ingebouwd.

   (in antwoord op Floris Maaskant)
   • Floris Maaskant

    Checks and balances? Rusland is geen nep-democratie zoals Europa is, in Rusland hebben ze helemaal geen c&b’s nodig! Dit is een keiharde geopolitieke machtsstrijd die over niets minder gaat, dan het wel- of niet vallen van de Brits-Amerikaans-Saoedische hegemonie. Daar waar gehakt wordt vallen spaanders.

    (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan