Rebellenleider beweert dat de lichamen uit de MH17 al dagen dood waren

De pro-Russische separatist Igor Strelkov komt met een raar verhaal: sommige lichamen die bij het gecrashte vliegtuig zijn gevonden, zouden al voor de ramp overleden zijn. Hij beweert zelfs dat een aantal lichamen al dagen dood was. Volgens de rebellenwebsite Russkaya Vesna had de leider van mensen die op de locatie waren gehoord dat bij een behoorlijk aantal lichamen het bloed al opgedroogd was en dat het er rook naar ontbinding. Hij zou ook hebben gezegd dat de Oekraïense autoriteiten tot alles in staat zijn. Igor Strelkov (wat schutter betekent) heet eigenllijk Igor Girkin. Hij is een Russische krijgshistoricus en voormalig geheim agent uit Moskou. Strelkov plaatste donderdag een tweet waarin hij zei dat zijn separatisten een vrachtvliegtuig hadden neergehaald. Hij heeft dat bericht snel weer verwijderd.

Bron(nen):   Daily Mail      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Eén van Poetin’s foute KGB-vriendjes dus.

 2. Diederdick

  Ik zeg, niet op reageren en eerst de mensen hun waardig afscheid garanderen.

 3. Peter

  Hahaha, is die vent nou zo dom of zijn wij het ? Is jammer dat je niks kunt kontroleren maar alles wat hij zegt schijnt tegen hem te spreken. Natuurlijk kennen we de wereld zoals hij nu is. Ik vind het ook een raar ongeluk.

  Rusland die er alles aan doet om de bewijzen in handen te krijgen en te verdoezelen zodat het zal lijken of de tegenpartij het gedaan heeft.
  Helaas heeft hij alle schijn tegen. Hoe hij het ook wendt of keert. Hij is de klos. De Krim was een makkie, maar dit land is iets te groot voor hem. Hier gaat hij op stuk lopen. Ze leggen hem het vuur zo nader aan zijn schenen dat die de ene fout gaat maken na de andere.

  En als ik het goed begrijp gaat Amerika nu terug slaan met overtuigend bewijs dat hij de enige kwaaie pier is. Niemand is daar natuurlijk onschuldig. Maar de verdreven president was ook zo rot als een appeltje en altijd een handlanger van Putin. Probleem is nu dat ze niet meer terug kunnen. Zeggen dat degene die er nu zit erger is is overdreven.
  Ze willen nooit van hun leven meer een echte Rus zijn en geef ze is ongelijk.
  Dat het een miljardair is zegt mij alweer genoeg.
  Veel goeds hoef je daar niet van te verwachten.
  De rijken krijgen het overal weer voor het zeggen.

  Maar wij zijn ook de klos.

  • Ruski555

   De huidige regering van Oekraïne is niet democratisch gekozen, je moet zelf toch ook wel begrijpen dat er nu totale anarche heerst, zelfs enkele groeperingen van het zogenaamde Oekraïnse leger staan niet eens achter de huidige regering die bestaat uit bandieten die snel de macht hebben gegrepen. Als Obama er echt mee gaat bemoeien wordt het een 2e Irak of Syrie, beter als ze maar eens in al die andere landen hun rotzooi opruimen die ze achter zich laten. Het Oekraïns leger is inmiddels al bijna volledig uitgehongerd en heeft geen moraal meer over.

   Laat die mensen in het oosten van Oekraïne nu toch eens gewoon leven hoe ze willen, ze willen niet bij de nieuwe regering die ze uit wil roeien, ze willen gewoon lekker Russisch blijven. Laat ze toch? De videos van hoe ze massamoorden plegen tegenover de Russisch-sprekende bevolking in het oosten krijg je echt niet te zien op je NOS of RTL hoor.

   (in antwoord op Peter)
 4. RHK

  Erg smakeloos om over de ruggen van onschuldige slachtoffers de nabestaanden nog meer leed te berokkenen door dit soort ongeloofwaardige laster te verspreiden.

 5. Joël Dellaert

  Sorry hoor maar ik ken mensen die vrienden zijn verloren in dat vliegtuig en die waren vlak voor de vlucht echt nog in leven hoor! Smakeloze onzin, hier word je toch niet goed van?

 6. kletsmajoor

  Die rebellen zijn kennelijk niet in staat de situatie onder ogen te zien. Ze blijven steken in hun oorlogsdenken en komen met dit soort absurde beweringen die moeten “aantonen” dat ze slachtoffer zijn van een of ander complot van de vijand (= regering in Kiev en het Westen).

  Het gedrag van de rebellen tegenover journalisten en de OVSE-waarnemers geeft niet de indruk dat ze veel ontwikkeling of beschaving hebben. Deze situatie gaat ze ver boven de pet en de nasleep gaat waarschijnlijk heel lang en pijnlijk worden. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden.

Reacties niet toegestaan