Alleenstaande moeder doet het net zo goed als koppel

Kinderen die opgroeien bij een alleenstaande ouder ontwikkelen zich net zo goed als kinderen die twee ouders in huis hebben. Tenzij ze opgroeien in armoede, dan is hun emotionele stabiliteit gemiddeld iets slechter. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder bijna 2500 alleenstaande Britse ouders. Voor de onderzoekers komen de uitkomsten niet echt als een verrassing: ''Al veel vaker is het bewijs geleverd dat het gaat om de kwaliteit van de opvoeding, niet om of er een of twee ouders zijn.'' Wat zoals gezegd wel een negatieve invloed heeft op de emotionele stabiliteit van kinderen zijn financiële problemen. En twee derde van de alleenstaande ouders heeft het financieel erg zwaar. 10 procent lukt het zelfs helemaal niet om de eindjes aan elkaar te knopen. De single ouders hebben twee keer zo vaak als gemiddeld laagbetaalde banen en het lukt meer dan de helft niet om flexibel werk te vinden. 30 procent van de kinderen met een alleenstaande ouder leeft in armoede, terwijl de ouder wel werkt. Een op de drie kinderen die in 2000 in Groot-Brittannië is geboren, brengt voor zijn elfde levensjaar enige tijd door met een alleenstaande moeder.    

Bron(nen):   The Guardian      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. reageermeneer

    Elk kind heeft een moeder en vaderfiguur nodig. Hoe moet een kind leren wat een relatie is terwijl de vader nooit aanwezig is? Later krijgt het psychische problemen op dit gebied, wat niet meetbaar is.

  2. AdVader

    kinderen horen thuis op te groeien bij hun vader en moeder, alleenstaande moeders zijn een impliciete fraude, vaderloze-ontvaderde (lesbische) huishoudens zijn geen gezinnen, en kinderen&vaders evenzeer gebroken&incompleet gemaakt, kappen nou met pseudologische sociaal-maatschappelijke ziek&gekmakende postmoderne leugens!

  3. Guest

    Ja, maakt niet uit hoor…

Reacties niet toegestaan