De grootste dikmakers zitten in je relatie

Soms kom je kilo's aan zonder dat je snapt waarom. Er zijn volgens The Daily Beast 15 oorzaken. Wij kwamen tot de conclusie dat er veel gegeten wordt om de pijn of het geluk van een verandering weg te masseren.

Vakantie en feestdagen. Om Sinterklaas, de kerstdagen, Suikerfeest en de Jaarwisseling door te komen wordt zoveel gebunkerd, dat het 50% van de gewichtstoename per jaar veroorzaakt. Stress, voedsel en alcohol, leiden tot een verhoogde insuline en cortisol. Een combinatie van deze factoren en je hebt een perfect recept om vet te worden.

Stoppen met roken. Mannen die stoppen met roken hebben 8 procent kans om 7 kilo aan te komen. Vrouwen hebben er minder last van.

Je goed voelen in je relatie
. Als je van elkaar houdt, ga je meer uit eten, kook je lekkerder, snoep je meer pure chocolade, ontbijt je vaker in bed en zeg je: "Ik houd van je zoals je bent."

Trouwen. Trouwen verhoogt bij vrouwen het risico van gewichtstoename met 48 procent. Als vrouwen samenwonen komen ze veel minder aan.

Scheiden. Terwijl sommigen vlak na hun echtscheiding hun toevlucht zoeken tot ijs. krijgen anderen geen hap door hun keel. Van de vrouwen wordt 22% van de vrouwen dikker na een scheiding, en mannen nog meer.

Lees de andere 10 bij The Daily Beast.

Bron(nen):   Daily Beast