Is Poetins dochter hier nog welkom?

De frustratie, woede en onmacht die leven na de vliegramp richt zich nu ook op de 29-jarige dochter van Poetin, die in Nederland woont. Dat meldt Trouw. Maria Poetina woont sinds bijna 2 jaar met haar Nederlandse vriend Jorrit Faassen in de Krimwijk in de gemeente Voorschoten (Zuid-Holland). Het stel leidt hier een afgezonderd bestaan. De Telegraaf publiceerde een foto van het appartementencomplex waarin zij zouden wonen. Gisteren suggereerde burgemeester Broertjes van Hilversum dat Poetina het land moet worden uitgezet in een ultieme, persoonlijke sanctie aan het adres van de Russische president. Op Oekraïense, Russische en Nederlandse onlinefora vroeg men zich eerder af of Poetina nog welkom is in het land waar zoveel mensen zijn getroffen door de daden van haar vader. De politie houdt de omgeving extra in de gaten na oproepen van Oekraïnse twitteraars om vreedzaam te demonstreren bij de woning van Poetina, zo meldt het Leidsch Dagblad. Van protesten is tot nu toe weinig te merken. De gemeente Voorschoten laat weten 'geen enkele aanwijzing te hebben dat Maria Poetina zich op dit moment in Voorschoten bevindt'.

Bron(nen):   Trouw (betaald)  Leidsch Dagblad    

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  niet anders dan de vreemdelingenhaat tegen asielzoekers, vluchtelingen en andere culturen.
  wat heeft die dochter in godsnaam met het beleid te maken van haar vader? Juist, niets.
  Zo primitief dit nederige volk, zo onsamenhangend en non- rationeel in alles.

  • Paulraw

   ´Zo primitief dit nederige volk´

   Al die idioten die langs de route staan van de lijkwagens staan met hun cameraatjes voor zich uitgestrekt te filmen

   Zo respectloos ,zelfs nu kunnen ze het filmen niet laten om te kunnen zeggen ´ik was erbij´.
   Gereglementeerd ramptoerisme.

   Gewoon neutraal met je handen over elkaar staan en respect tonen is er niet meer bij.

   (in antwoord op marianne martens)
 2. Apekool

  Laat dat meisje met rust, wat heeft zij er mee te maken?
  Daarnaast is het totaal onduidelijk wie nou precies verantwoordelijk is voor de vliegramp, dat kan nog altijd de fascistoïde Kiev regering zijn…

  • Arnoud

   Inderdaad apekool. Ga een keer kijken in Kiev en praat met de mensen. Je kletst uit je nek. De mensen is Kiev willen ook graag vrijheid en welvaart. De vrijheid bijvoorbeeld om zulke onzin uit te kramen als jij hier doet.

   (in antwoord op Apekool)
   • Apekool

    We zijn inmiddels een ruime week verder dan mijn post – het is vrijwel zeker dat de separatisten het vliegtuig hebben neergehaald. Wat we niet weten is onder welke omstandigheden: vloog er een gevechtsvliegtuig van de regering vlak onder?

    (in antwoord op Arnoud)
    • Arnoud

     Ik kan maar een ding zeggen. Ga kijken en praat met mensen. Of verdiep je in de geschiedenis van Oekraine en de relatie met Rusland die miljoenen onschuldige mensen het leven heeft gekost. Of lees over de voorwaarden waaronder Oekraine afstand deed van haar nucleaire wapens. De ramp MH17 is verschrikkelijk, maar de Oekraiense bevolking lijdt ook dagelijks… en wil maar een ding. In vrede leven in hun onafhankelijke land, met een eerlijke regering en zonder inmenging van buitenaf. De bevoliking vind het verschrikkelijk wat er met MH17 is gebeurd in hun land. Niet alleen in Kiev zijn bloemen gelegd en herdenkingen gehouden maar in veel Oekraiense steden. De Oekraiense bevolking draagt ook geen maskers… kijk maar naar de slachtoffers van de omwenteling. Het zijn gewone mensen, van heel jong tot heel oud.

     (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Beste Arnoud, natuurlijk zijn de Oekraieners gewone mensen – die zich laten misbruiken door een heel foute regering. In een land zonder democratische traditie en met een wel heel nare buurman (Putin) niet eens zo vreemd.

      (in antwoord op Arnoud)
     • Arnoud

      Beste Apekool, gelukkig zit er nu een goede democratische regering die een einde wil maken aan corruptie en mensen weer kansen wil bieden. Rusland heeft als doel het land te destabiliseren en zo het terug te trekken in zijn invloedsfeer. Vrijwel onmogeljjke positie voor het land dat er alleen voor staat in ziijn strijd tegen een van de machtigste legers van de wereld.

      (in antwoord op Apekool)
 3. Burgermans

  Hoe kan een burgemeester zulke onderbuikuitspraken doen? Schandalig.

  • Pietje_Precies

   ja dat is inderdaad een schande en hij zou af moeten treden om deze opmerking. Dan ben je werkelijk van het padje af. je mag best onderbuikdenken, maar dat schiet je als hoogwaardigheidsbekleder niet de publieke ruimte in….ongeschikt!

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Een ex-hoofdredacteur van de Volkskrant, zo iemand kan nooit deugen.

    (in antwoord op Pietje_Precies)
    • Paulraw

     Dat zijn zelfverklaarde Gutmenschen,die doen nooit iets fout.

     (in antwoord op Burgermans)
     • zo_maar

      Huh? Die PVV-retoriek begint me wat te duizelen. Nu blijken ‘Gutmenschen’ mensen te zijn die buitenlanders terug naar hun eigen land willen sturen?

      (in antwoord op Paulraw)
     • Paulraw

      LOL.
      Als Gutmenschen op het pluche gehesen worden ,gaan ze soms vreemd praten ja.

      (in antwoord op zo_maar)
 4. reageermeneer

  Bah, de telegraaf.
  Moet onze koningin dan ook maar direct het land worden uitgezet, haar vader heeft immers ook niet zo’n zuiver verleden meen ik mij te herinneren.

  Nadat het ‘onafhankelijke’ onderzoek is afgerond zal blijken wie de schuldige is, al ben ik hierover sceptisch. De Oekraïense regering deinst ook nergens voor terug in ieder geval. Waarom zouden zij niet achter die aanslag kunnen zitten?

  De ‘schuldige’ is al aangewezen, nu nog een sluitend verhaal bedenken inclusief gefotoshopte satellietbeelden en aan elkaar geplakte amateurtoneel-telefoongesprekken.

  Een ding staat wel vast; Poetin heeft geen enkel belang om de schuld te krijgen van een neergehaald vliegtuig. De VS, de Oekraïne daarentegen…..

  Ja, behoorlijk suggestief maar dat mag wanneer bij de telegraaf alles al in kannen en kruiken blijkt te zijn.

  • Dutchy

   Eerste gedeelte helemaal mee eens. Dochter Poetin is niet verantwoordelijk voor haar vader. Anders hebben we inderdaad een zeer goed voorbeeld aan de Koningin.

   (in antwoord op reageermeneer)
 5. Marco Gorter

  Kan deze dame geheel niets aan doen, lekker in NL blijven a.u.b.!
  Was er ook al niet zoiets met (de vader van) Maxima? Die sturen we toch ook niet weg?!

 6. RHK

  Deze burgemeester was een beetje dom. Hij doet een uitspraak waar hij later spijt van heeft, begrijpelijk dat mensen emoties tonen en iets dergelijks denken na het horen van de nabestaanden maar als publiek persoon moet je dit soort uitspraken niet doen. Als.. en ik zeg bewust ALS… bewezen wordt dat Poetin schuldig is dan kan zijn dochter daar niets aan doen, je treft niet Poetin door haar uit te wijzen maar je laat juist blijken dat Nederland niet tolerant maar haatdragend is. Laat haar lekker hier blijven en laat haar en haar vriend met rust. Kinderen hebben hun ouders niet gekozen en moet je niet veroordelen voor iets wat hun ouders mogelijk fout hebben gedaan. Het zou ons als volk sieren als we goed en kwaad van elkaar kunnen scheiden en Poetin’s dochter en andere onschuldige buitenlanders met respect blijven behandelen.

 7. Leendert Lettink

  De dader is al bekend? Putin stond met een rokende Rocketlauncher aan de schouder terwijl de “onafhankelijke” UN afgezanten aan kwamen rijden?

  Of papegaait iedereen weer wat er op de hypnosedoos verteld wordt? Foei burgemeester

 8. Chsang

  “Mijnheer Pietje Boeren heeft spijt…”
  Spijt of niet, als bestuurder heb je je emoties in bedwang te houden. Zeker als er nog helemaal GEEN bewijzen zijn dat Rusland, laat staan Poetin, maar iets te maken heeft met de MH17 ramp.
  Het kan – en alles wijst daar nu d.d. 24 juli 2014 op – dat het de VS in samenwerking met het Kiev-gebroed is geweest die de hand hebben gehad in deze immense misdaad.
  Mijnheer Pietje Boeren is een domme, incapabele “burger vader”. Op de eerste plaats omdat hij met zijn onderbuik denkt, maar zeker ook als men zijn staat van dienst als speler in de media daar in meetelt.
  Een dergelijke populist, want welk ander politieke houding dient deze bewuste “emotionele” opmerking, zou onmiddellijk vervangen moeten worden door een humane democraat die zijn verstand blijft gebruiken ook in gespannen situaties.
  Feng Chsang

 9. Ronald Donders

  Er woont in de buurt ook nog een dochter van een Argentijnse oorlogsmisdadiger.

 10. marianne martens

  ze is ws al weg, zou ik ook doen als de gemiddelde Nederlander geen onderscheid kan maken tussen de dader en niet- dader.

Reacties niet toegestaan