Stille tocht door Amsterdam begonnen

Meer dan duizend zwijgende mensen zijn woensdagavond even na 20.00 uur vertrokken vanaf de Dam in Amsterdam voor een stille tocht door het centrum van de hoofdstad. Veruit de meeste deelnemers aan de tocht zijn, zoals de organisatie had verzocht, gekleed in het wit. Ze dragen witte ballonnen en rode strikjes op de borst.

Meer dan 1700 mensen hadden op Facebook aangegeven dat ze wilden deelnemen aan de tocht ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Namens de gemeente Amsterdam loopt locoburgemeester Laurens Ivens mee.

De straten in het centrum van de hoofdstad waar de stoet doorheen loopt, zoals het Rokin en de Vijzelgracht, zijn afgesloten voor verkeer. De politie, het Rode Kruis en GGD zijn aanwezig om alles in goede banen te leiden. De Luchtverkeersleiding zegde toe geen laagvliegende toestellen toe te staan boven het centrum van de stad tijdens de stille tocht.

Op de Dam wapperen vlaggen van alle landen die burgers hebben verloren bij de ramp met het toestel van Malaysia Airlines vorige week donderdag.