Eurlings: ‘De meest heftige week van mijn leven’

KLM-topman Camiel Eurlings praat met nu.nl over de ramp met vlucht MH17. "Samen met mijn collega van Malaysia Airlines heb ik tientallen families gesproken. Dat gaat door merg en been en laat je nooit meer los. Dit was zonder enige twijfel de meest heftige week die ik ooit heb meegemaakt." Over de reactie op de gebeurtenissen van de luchtvaartsector: "Bij ons geldt altijd safety first. Wij nemen nooit een loopje met de veiligheid. Kijk naar de vluchten naar Tel Aviv, we hebben er een aantal geannuleerd omdat we niet zeker waren over de veiligheid. De route boven Oekraïne was op het moment van het ongeluk open, Air France-KLM vloog er ook overheen. Nu natuurlijk niet meer. Verder moet klip en klaar bewezen worden wat er is gebeurd, hopelijk is daar voldoende bewijsmateriaal voor. De zwarte dozen zijn intact, naar het schijnt is daar niet mee geknoeid."
"Vanuit Air France-KLM zijn wij aangesloten bij de internationale luchtvaartorganisatie IATA. Op dit moment kijken we of we iets moeten aanpassen, en zo ja hoe. Het is van belang dat die experts van IATA daar goed naar kijken. Niemand voorzag de waanzin dat men met raketten die boven de tien kilometer komen op een burgertoestel zouden schieten. Al moet ik een slag om de arm houden totdat het bewezen is." "Wij vliegen met een enorme bocht om gebieden heen waarbij wij enige twijfel hebben. Maar laat experts daar naar kijken. We moeten oppassen dat er geen wilde geruchten de wereld inkomen." Over sancties tegen Rusland: "Wij willen ten eerste dat alle lichamen zo snel mogelijk terugkomen. Dan moeten we precies uitzoeken wat er is gebeurd en ten derde moeten de schuldigen berecht worden. Alles wat er nodig is om dat te bereiken, moet gebeuren. Dat gaat ver boven welke economische belangen dan ook. Wij staan achter iedere sanctie die gerechtigheid brengt. Waarheidsvinding en berechting gaan ver boven economische belangen."

Bron(nen):   Nu      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Templein

    “Dat gaat ver boven welke economische belangen dan ook. (…) Waarheidsvinding en berechting gaan ver boven economische belangen.”

    Laat ik nu net Eurlings daarin wantrouwen. De ex-minister waarvan velen vinden dat hij al voor de KLM werkte tijdens zijn ministerschap.
    Welke hand is hij nu weer aan het likken?

Reacties niet toegestaan