‘Rebellen leggen mijnen op toegangswegen rampplek’

Pro-Russische rebellen hebben mijnen neergelegd op de toegangswegen naar het rampgebied van vlucht MH17. Dat heeft luitenant-kolonel Andrej Lysenko van de Oekraïense veiligheidsraad  gezegd. "Dit maakt het werk van de internationale experts onmogelijk", heeft hij volgens Oekraïense media op een persconferentie gemeld. De OVSE ging ook vanochtend onverrichterzake op verkenningsmissie richting de rampplek, omdat het gebied te gevaarlijk was. Volgens Lysenko voert het Oekraïense leger vlakbij de rampplek geen operaties uit tegen de rebellen. Wel proberen de strijdkrachten de aanvoerroutes van de separatisten door te snijden om ze te dwingen het gebied te verlaten, zei hij.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  ´Dat heeft luitenant-kolonel Andrej Lysenko van de Oekraïense
  veiligheidsraad gezegd. “Dit maakt het werk van de internationale
  experts onmogelijk”, heeft hij volgens Oekraïense media op een
  persconferentie gemeld.´

  ”Ik vind nu niet dat we even Oekraïne eruit moeten halen als bad guy. Daar is de situatie veel te complex voor” — Frans Timmermans over onze bontgenoten in Kiev terwijl die dezelfde dag een bejaardenhuis bombarderen.

  http://www.nd.nl/artikelen/2014/juli/29/timmermans-oekraine-niet-de-bad-guy

  Regime van Oekraïne brengt alleen het goede ,het Oosten is het kwaad.

  http://zaplog.nl/zaplog/article/wat_zijn_we_een_ongelofelijk_goed_land

 2. Floris Maaskant

  Het lijkt er steeds meer op dat juist Ukraine wat te verbergen heeft!

  Kijkend naar de kaart van The Wall Street Journal en naar de foto’s van Jeroen Akkermans, waar je in hoge resolutie de (inslag/uitslag) van het projectiel ziet aan de zijkant van de cockpit, zet ik wel sterke vraagtekens bij de Amerikaanse lezing van ‘waar’ de raket vandaan gekomen zou zijn!

  Als je goed kijkt naar de foto’s op Flickr van Jeroen Akkermans zie je dat de kleine debrie-gaten in de cockpit zogenaamde exit-wounds zijn (de huid van het vliegtuig die uit twee delen bestaat, wordt van binnen doorboord wat een klein gat vormt in de eerste laag en trekt dan uit de tweede laag een heel stuk mee).

  Die vliegrichting in aanmerking genomen hebbende en als je dan nagaat waar de raket het vliegtuig ingekomen is om op die plek exit wounds te maken kan de raket nooit gekomen zijn uit de positie (onder van voor (BUK)) die de Amerikanen aangeven!!!

  Tijd dat experts daar naar kijken… zelfs als het grote gat de entry is en het kleine gaatjes daar omheen exits van rocket-debrie, dan kwam de raket horizontaal van links (wat eerder op een raket afgevuurd van een vliegtuig zou lijken) en niet van onder voor (BUK).

Reacties niet toegestaan