Chauffeur Ferrari riskeert celstraf voor duurste crash ooit

De Japanse politie heeft meer details bekendgemaakt over wat over de hele wereld als de 'duurste crash ooit' wordt bestempeld, nadat een groep autoliefhebbers zondag een ravage aanrichtte met een tiental luxewagens op een Japanse snelweg. De politie omschrijft de chauffeurs zelfs als "een bende narcisten".
Volgens politiewoordvoerder Mitsuyoshi Isejima werd het ongeluk veroorzaakt toen de chauffeur van een van de Ferrari's van het rechter- naar het linkerrijvak ging en daarbij slipte, meldt Het Laatste Nieuws. De overige luxewagens reden nadien één voor één op elkaar in. De 60-jarige chauffeur is door de politie als hoofdverdachte aangeduid en riskeert drie maanden cel en een boete van 1.000 euro. Een peulschil voor de man allicht.

Op het ogenblik van het ongeluk lag het wegdek er door de regen gevaarlijk glad bij. Onaangepaste snelheid zou dan ook aan de basis van het ongeluk liggen. Volgens getuigen reden de luxewagens op bepaalde momenten tussen de 140 en 160 kilometer per uur.

Bij de botsing waren veertien auto's bij betrokken: acht Ferrari's, een Lamborghini Diablo, drie Mercedessen, een Nissan GT-R en een Toyota Prius van een bestuurder die geen deel uitmaakte van de groep rijke autofanaten. Er vielen tien lichtgewonden. De schade wordt geraamd op 2,5 miljoen euro. (hlnsydney/sps)

Bron(nen):   Het laatste Nieuws