Het Belgische glazen huis levert record van 7 miljoen op

De jaarlijkse benefietactie van Studio Brussel, het Belgische 3FM,  voor het Rode Kruis, Music For Life, haalde ruim 7 miljoen euro op en breekt daarmee een nieuw record. Dit jaar stond Music For Life in het teken van diarree, samen met longonsteking wereldwijd de grootste doodsoorzaak bij kinderen jonger dan vijf jaar.

In een grote slotshow op de Antwerpse Groenplaats werd vrijdagavond het totaalbedrag van Music For Life bekendgemaakt. De benefietactie, waarbij drie presentatoren zes dagen in een glazen huis verzoekplaatjes draaien en zo geld inzamelen voor een goed doel, bracht net als vorige jaren een recordbedrag op. Met 7,1 miljoen euro, klokten de organisatoren ruim 2 miljoen euro hoger af dan vorig jaar. In 2010 haalde Music For Life 5 miljoen euro op voor Aidswezen. Ook voor slachtoffers voor landmijnen, moeders op de vlucht, malaria en drinkbaar water werden miljoenen euro's verzameld.
 De benefietshow ontketende vanaf haar eerste editie een golf van solidariteit in Vlaanderen. Ook dit jaar werden meer dan 2.000 acties geregistreerd en stonden dagelijks honderden mensen bij het glazen huis om de presentatoren aan te moedigen.

Bron(nen):   De Tijd