Het obsessieve ex-syndroom

De feestdagen roepen herinneringen op aan wat geweest is. Aan die ene kerst dat je zo gelukkig was met je ‘ideale’ partner … en 3 maanden later was het over. Ook al was het een korte romance, dan nog kan het moeilijk zijn om het hoofdstuk af te sluiten. Veel vrouwen (ook getrouwde) worstelen met een ‘ex-obsessie’. In extreme gevallen kan het zelfs leiden tot bedreigingen, stalken en geweld.

Nina Grunfeld, oprichter van de psychologie workshops Life Clubs, zegt dat het zich vastklampen aan een herinnering een manier kan zijn om je belangrijk te voelen. Het geeft je leven iets dramatisch en dat maakt het interessanter. Maar je betaalt er ook een prijs voor. Als je veel bezig bent met je verleden, richt je je blik misschien te weinig op het heden en de toekomst.

Tara Springett is psychotherapeut en auteur van het boek The Five-Minute Miracle dat beweert je in no-time af te helpen van psychologische katers en liefdesverslavingen. En als het boek niet helpt doen een paar therapeutische sessies wonderen. Vaak wil je de negatieve aspecten van de relatie niet onder ogen zien. Je hebt de ander geïdealiseerd en je bent jezelf vergeten.

Bron(nen):   Daily Mail