Over de adelijke dame die expres 2 jongens aanreed

Haar man zegt tegen het AD dat zijn vrouw dat niet had moeten doen, 2 jongens aanrijden die de honden pestten. Hij en zijn vrouw bewonen landgoed Eysinga State. Hij hoopt dat de 2 jongens van 14 er weer gauw bovenop komen. Voor de ene jongen is dat geen probleem: hij had hoofdzakelijk schaafwonden en is al weer thuis. De andere jongen is veel zwaarder gewond. Het was tegen negen uur toen een groep van ongeveer tien jongens aan de rand van het landgoed, bij de ingang van het bos bij elkaar waren gekomen, zoals jongens in dorpen 's avonds doen. „We wilden een rondje in het bos fietsen”, zegt een van de jongens tegen NRC Next. „Maar we konden er niet door. De honden van de boerderij hielden ons tegen. Ja, en toen zijn we de honden gaan wegjagen.” De eigenaar van de honden zei dat de jongens moesten ophoepelen en dat hebben ze uiteindelijk ook gedaan, zeggen de jongens. Maar vervolgens, op hun terugtocht door het dorp, reed de vrouw ineens met vliegende vaart van achter op hen in, vertellen ze tegen Next. Het moet zijn vrouw ineens teveel zijn geworden, zegt haar man in het AD. Er moet iets bij haar zijn geknapt, denkt hij. Toen de knapen de benen namen, pakte de vrouw haar donkerblauwe VW Polo en reed achter hen aan. Ze reed een fietspad op en raakte de twee jongens die achter in het groepje fietsten. Eén van hen werd de lucht in geslingerd terwijl de auto, een Volkswagen Polo, tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De paal brak en viel om. „Hij kwam boven op Ronald terecht”, zegt een jongen. Sander schoof onder de auto en kon met lichte verwondingen eronder vandaan worden getrokken. De jongens snappen nog steeds niet wat hun deftige dorpsgenote bezielde. „Die vrouw is volkomen gek.” „Ik hoop dat ze die vrouw nooit meer laten gaan.”

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Haar man zegt tegen het AD dat zijn vrouw dat goed gedaan heeft, 2 jongens aanrijden die de honden pestten. Hij en zijn vrouw bewonen landgoed Eysinga State. Hij hoopt dat de 2 jongens van 14 er niet te snel bovenop komen.
  Voor de ene jongen is dat een probleem: hij had hoofdzakelijk schaafwonden en is al weer thuis. De andere jongen is gelukkig veel zwaarder gewond.

  Het was tegen negen uur toen een groep van ongeveer tien jongens aan de rand van het landgoed, bij de ingang van het bos bij elkaar waren gekomen, zoals jongens in dorpen ‘s avonds doen. „We verveelden ons en zochten wat rottigheid, zegt een van de jongens tegen NRC Next. „En dat was snel geregeld. De honden van de boerderij liepen te blaffen. Ja, en toen zijn we ze gaan treiteren en met stenen gaan gooien.

  De eigenaar van de honden zei dat de jongens moesten ophoepelen, toen hebben ze haar uitgescholden, naar haar gespuugd en naar haar met stenen gegooid. En vervolgens, op hun terugtocht door het dorp, reed de vrouw uiteraard in haar boosheid, met vliegende vaart van achter op hen in, vertellen ze tegen Next.

  Het moet zijn vrouw ineens teveel zijn geworden, zegt haar man in het AD. Er moet iets bij haar zijn geknapt, denkt hij. Toen de knapen snel de benen namen, pakte de vrouw haar donkerblauwe VW Polo en reed achter hen aan.

  Ze reed een fietspad op en raakte de twee jongens die achter in het groepje fietsten. Eén van hen werd de lucht in geslingerd terwijl de auto, een Volkswagen Polo, tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De paal brak en viel om. „Hij kwam boven op Ronald terecht”, zegt een jongen. Sander schoof onder de auto en kon met lichte verwondingen eronder vandaan worden getrokken.
  De jongens snappen gerust wel wat hun deftige dorpsgenote bezielde. „Wij hebben lopen klieren en de vrouw heeft ons teruggepakt”
  „Ik hoop dus dat ze de vrouw weer snel laten gaan.”

  • Arendsoog

   En als het een Tokkie was geweest, had ze tot einde der tijden in de cel moeten blijven.
   Die vrouw heeft geen enkel norm besef, en moet der halve psychische hulp krijgen, voordat ze straks echt iemand dood rijd. Het zal jouw kind maar zijn.

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
 2. marianne martens

  het lijkt me nog maar de vraag of ze deze actie expres ( de lantaarnpaal is omver gereden ) heeft gedaan? Lijkt me dat er een onderzoek plaats behoort te vinden.Deze jongens hebben zich misdragen en dieren gestenigd daar worden dieren niet blij van in tegendeel ze worden angstig en gaan blaffen, daarnaast ruiken ze van verre afstand iemand die kwaad in de zin heeft, ze ruiken ook wanneer iemand psychisch niet deugt.
  Maar goed, 2 families zijn ontwricht, de dorpelingen in een gesloten samenleving zijn onthecht. In Trouw staat een prudent stuk hierover. De vrouw houdt haar hele leven mogelijk ernstige schuldgevoelens.Door deze schuldgevoelens houdt ik me altijd in. In fantasie gebeuren er hele andere dingen.

  • Apekool

   Zo’n dubbelloops fantasie hebben we allemaal wel eens – kan in het echt nooit goed aflopen.

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    inderdaad die primitieve woede is ook niet goed voor je metabolisme.

    (in antwoord op Apekool)
 3. Piet

  Je mag niemand achterna zitten met een auto of aanrijden, maar ik kan mij er echt alles bij voorstellen.Een groep jongeren kan het bloed onder je nagels vandaan halen.Zeker als ze doelbewust je huisdieren treiteren.

 4. Eelco

  http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBMID:2009:BJ6772
  Aan de officier van justitie / rechter die in de zaak van de adellijke dame gaat aanklagen / recht spreken. Als u bovengelinkte uitspraak, die mij nog altijd met woede vervult als ik eraan terugdenk, wilt gebruiken als referentie, wil ik deze graag nader mondeling toelichten. In het gelinkte document staan storende fouten, doordat de griffier de forensische experts kennelijk niet begreep of niet heeft willen begrijpen om twee verbalisanten die getuige waren maar valse verklaringen aflegden over het gebeuren de hand boven het hoofd te houden. Volgens de forensische experts was de snelheid op moment van aanrijding niet 24 tot 29 kilometer per uur; dat was de snelheid aan het begin van de remweg! Aan het eind van het remspoor was de snelheid dus veel lager – mogelijk 10 km/u of nog veel minder. Het gebogen spoor vanaf de plaats van stilstand was van het WEGRIJDEN om niet vermoord te worden door de beide met een mes bewapende draaideur-criminelen, die in het verslag doodleuk jongens/slachtoffers worden genoemd. Dit is het FB-profiel van de jongste dader, z’n broer staat op de FB-omslag foto zowel helemaal rechts, als uiterst links (gespiegeld). https://www.facebook.com/stefan.heij.9

 5. GOLDHAIR

  Deze dame mag een lintje van mij krijgen!!!!!

Reacties niet toegestaan