Wilders gaat de etnische spanningen in Den Haag aanjagen

Geert Wilders gaat proberen de spanningen die zijn ontstaan tussen verschillende bevolkingsgroepen in Den Haag (en in Nederland) te vergroten. Hij wil een zo massaal mogelijke demonstratie in de Schilderswijk tegen de Islam. Hij roept mensen op om op zaterdag 20 september mee te doen aan een demonstratie in de Schilderswijk in Den Haag. Hij liet dat woensdag weten naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

,,Ik vind dat heel veel mensen, liefst duizenden zouden moeten meelopen om te laten zien dat het om Nederlands grondgebied gaat en dat we geen shariawijk accepteren'', aldus de PVV-leider.

Afgelopen zondag hield de organisatie Pro Patria (voor het vaderland) een demonstratie tegen moslimextremisme. Ongeveer 200 mensen liepen mee met de 'mars van de vrijheid' door de Schilderswijk. De organisatoren vinden dat er te weinig wordt opgetreden tegen Nederlanders die de Islamitische Staat steunen.

ME

Er braken ongeregeldheden uit toen moslims bij een tegendemonstratie stenen naar de demonstranten gooiden. De ME greep in om een confrontatie tussen de twee groepen te voorkomen. Zes mensen werden opgepakt.

Pro Patria meldde dinsdag al dat ze de toestemming heeft gevraagd voor een tweede 'Mars voor de Vrijheid'. Mocht de gemeente daar geen toestemming voor geven, dan weet Wilders wel wat hij doet. ,,Desnoods loop ik er in m'n eentje met de Nederlandse vlag. Al zullen de mensen die mij beveiligen dat geen goed idee vinden'', aldus Wilders in De Telegraaf.