Slaapwandelen, oké. Maar slaapseks?

Hij wil seks hebben met zijn partner terwijl hij slaapt. 's Anderendaags herinnert hij zich er niets meer van. Terwijl hij slaapt verliest hij de controle over zichzelf. Hij gaat nooit te ver, want hij heeft er afspraken met zijn vriendin over gemaakt. Als zij 'Ga weg!' roept, rolt hij braaf naar zijn kant.

In eerste instantie dacht ze dat hij wakker was, want zijn ogen waren open maar die glazige blik geeft je het gevoel alsof je seks hebt met een zombie. Als het toch gebeurt, wordt hij soms halverwege wakker en merkt hij tot zijn verbazing dat hij seks heeft met zijn vriendin.

'Sex-somnia', sekssomnambulisme of seksslaap is een vorm van parasomnia. Parasomnia zijn ongewenste gebeurtenissen tijdens de slaap zoals: nachtmerries, nachtelijke angstaanvallen, tandenknarsen, slaapwandelen, nachtelijke verwardheidstoestanden, spreken in de slaap, enz. Ze treden op tijdens de fase van de diepe slaap in de eerste uren na het inslapen. Volgens neurologen komt het steeds vaker voor en is het te wijten aan onze stressvolle levensstijl.

Bron(nen):   The Guardian  Sexsomnia