Hoe men zich vermaakte in het pre-televisietijdperk

Samenleving
maandag, 06 februari 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Hoe vermaakte men zich voor de tijd van het zappen langs honderden kanalen? In 1300 was openbare autopsie in de mode. In speciale anatomie theaters in Europese steden konden ongeveer 1000 mensen plaatsnemen om te kijken naar het snij spektakel. Het duurste kaartje werd verkocht in Hannover: hier ging men kijken naar het dode lichaam van een zwangere vrouw.
public dissections
Vanaf de 18e eeuw was het in om te kijken naar ballonvaarten. De eerste bemande ballonvaart trok ruim 400.000 kijkers en er konden speciale tickets voor de 'VIP area' gekocht worden.
balloon loc
In 1896 bevond de eerste werkende roltrap zich in het 'Coney Island amusement park'. In de twee weken dat de roltrap opengesteld was voor publiek gingen 75.000 mensen met de trap omhoog.
brooklyn escalator
Nadat de Rus, Anatolo Josepho het fotohokje had uitgevonden liep dit storm. Voor 25 cent kon men op Broadway scherpe foto’s laten maken. Ruim 7500 mensen per dag gebruikten het hokje.
photo booth
In 1935 trok de 'Chicago World’s Fair' enorm veel aandacht. Dit omdat de ouders van een vijfling hun baby’s hier tentoon stelden. In minder dan 10 jaar bezochten ruim 3 miljoen mensen de woonplaats van de vijfling.
quints dionne
Bron(nen): Mental Floss