Door ouders ‘ontvoerd’ jongetje gevonden in Spanje

Ashya King, het 5-jarig jongetje met een hersentumor dat donderdag tegen het advies van de medische staf door zijn ouders werd meegenomen uit een ziekenhuis in Southampton en sindsdien gezocht werd, is gisteren teruggevonden in Zuid-Spanje. Het gezin verbleef in een hotel in Velez Malaga. Het hotelpersoneel herkende het gezin en waarschuwde de politie. Het kind werd naar een ziekenhuis gebracht en de ouders werden gearresteerd. In een video op YouTube doet de vader zijn verhaal. De ouders zijn boos omdat ze in de media afgeschilderd worden als kidnappers die hun kind nodeloos in gevaar brachten. De vader benadrukt dat ze hun kind niet verwaarloosden en laat zien dat het apparaat met de sondevoeding – waarvan de batterijen zogenaamd leeg zouden zijn – goed werkt. In de video legt de vader uit dat ze het niet eens waren met het behandeladvies van de Britse artsen. De ouders wilden een behandeling, die alleen in het buitenland gegeven wordt en waren bereid om die zelf te betalen. De Britse oncoloog die het kind behandelde geloofde echter niet dat de jongen baat zou hebben bij deze behandeling. Om te voorkomen dat ze tijdelijk uit de ouderlijke macht zouden worden gezet hebben de ouders het kind meegenomen. De ouders zijn Jehova's getuigen, maar in het hele verhaal spelen religieuze motieven geen rol. De geloofsgemeenschap van de Jehova’s getuigen betreurt het dat hun geloof door de media in een kwaad daglicht werd geplaatst.

Bron(nen):   BBC News      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  “Alternatieve arts Haar ouders waren eerder met hun dochtertje naar de Duitse alternatieve arts Geerd Ryke Hamer gegaan, die hen ervan wist te overtuigen dat chemotherapie niet zou helpen. Volgens Hamer heeft kanker altijd psychische oorzaken en zou een behandeling in het Weense ziekenhuis geen zin hebben. De beslissing van de Oostenrijkse rechter om tegen de wil van de ouders in het kindje toch te behandelen, zouden ook Nederlandse rechters kunnen nemen, zij het op een iets andere manier. “Het meest komt dit voor bij jonge kinderen die op grond van de religieuze overtuiging van de ouders geen bloedtransfusie mogen krijgen. In zo’n geval bepaalt de kinderrechter dat de ouders gedurende de behandeling hun ouderlijke macht kwijtraken. Na de operatie krijgen zij dan hun wettelijk gezag onmiddellijk weer terug; wij noemen dit wel de U-bocht-constructie, die vooral bij Jehova’s getuigen regelmatig voorkomt”,

  “De geloofsgemeenschap van de Jehova’s getuigen betreurt het dat hun geloof door de media in een kwaad daglicht werd geplaatst.”

  • Apekool

   Wat wil je nou zeggen? Je eerdere tirade met ongefundeerde veroordeling van de ouders bleek onzin, dus nu haal je maar een ongerelateerde zaak aan waar toevallig Jehova getuigen bij betrokken zijn?

   (in antwoord op Chemical Dude)
   • Chemical Dude

    Toeval bestaat niet. Bloedtransfusie weigert niemand behalve religekkies

    (in antwoord op Apekool)
    • Apekool

     Ben je toevallig onlangs door iets hards geraakt aan je hoofd? Ga er even mee naar de dokter, het is toch ernstiger dan je dacht.

     (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      Bron?

      (in antwoord op Apekool)
     • Apekool

      Ik heb eens even door je profiel gekeken – het lijkt er sterk op dat je professioneel trol bent. Gefrustreerde werkloze wellicht, waar haal je de tijd vandaan om zoveel inhoudsloze berichtjes te typen…

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      Mijn collega (sic) typt 10 keer sneller.

      (in antwoord op Apekool)

Reacties niet toegestaan