Vanaf vandaag begint de dolfijnendrijfjacht in Taiji (Japan) weer

PiepVandaag doet verslag van het feit dat de dolfijnendrijfjacht in het Japanse dorp Taiji vandaag weer van start gaat. Iedere ochtend varen 'vissers' uit om bij het eerste licht wilde dolfijnen naar de kust te drijven en ze op te sluiten in de baai. De beruchte documentaire over dit fenomeen, The Cove, wordt vandaag uit protest tegen dierenmishandeling vertoond op de Dam in Amsterdam. 'Cove Guardians' zullen in de baai aanwezig zijn om te zorgen dat beelden van de mishandeling de hele wereld overgaan. Dolfijnen worden op uiterlijk geselecteerd. De mooiste dieren gaan voor veel geld naar de entertainment-industrie. De overgebleven dieren worden simpelweg ter plekke afgemaakt en daarna op de markt verkocht. Ieder jaar worden de vangstquota bekend gemaakt. Dit jaar mogen er 114 Indische grienden, 450 Gestreepte dolfijnen, 509 Tuimelaars, 261 Grampers, 400 Slanke dolfijnen, 70 Zwarte zwaardwalvissen en 134 Witgestreepte dolfijnen worden gevangen. Een mooie levende dolfijn kan 10 duizenden euro's opleveren. Een dode levert 500 euro op. Japan wil niet van de jacht af. De Japanners claimen dat het vangen, verhandelen en eten van dolfijnen traditie is. Dit ondanks het feit dat de drijfjacht pas in 1933 voor het eerst voorkwam en eigenlijk pas in 1969 echt werd hervat. De druk op Japan wordt ieder jaar groter. Onderhandelingen hebben nog niets veranderd.

Bron(nen):   PiepVandaag      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Chemical Dude

  “De overgebleven dieren worden simpelweg ter plekke afgemaakt en daarna op de markt verkocht.”
  Zoals duizenden varkens en koeien, miljoenen kippen, schapen , … bij ons?

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Mogen ze mooi zelf weten toch?

 3. Burgermans

  Niks mis met dolfijnenvlees.

 4. Zmirlap

  Gezien de slachtmethoden kun je hier wel degelijk je vraagtekens bij zetten. Het is een wrede, uitermate stressvolle leidensweg waarbij het dier onnodig veel leed wordt aangedaan.
  Over of wel of niet eten een goed of slecht plan is, valt te discussieren maar de slachting is onmenselijk wreed en zou afgeschaft moeten worden…

Reacties niet toegestaan