Waarom de kantoortelefoon smeriger is dan de wc

Samenleving
maandag, 27 februari 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is de telefoon op het werk smeriger dan de wc. Bijna iedereen die de wc bezoekt neemt de bril af met toiletpapier. En dagelijks komt er een schoonmaker langs met een desinfecterend goedje. Dat kan van de telefoon niet gezegd worden. Of van het toetsenbord...of van de koelkast, magnetron, koffiepot in de luncheruimte. Hier dolen 4 keer meer bacteriën rond dan op de wc, meldt de Amerikaanse nieuwszender CBS.
De overdracht van bacteriën van mens op mens is in de lunchruimte veel groter omdat de gebruikers van de apparaten het reinigen overlaten aan de schoonmakers. Een andere potentiële plek voor ziektekiemen is de vergaderruimte. Daar worden nogal eens handen geschud. Handen wassen voor en na een vergadering zou het aantal ziektedagen drastisch verminderen.
Overigens zitten onzichtbare ziekteverspreiders ook op pinautomaten, liftknoppen, deuropeners en kopieerapparaten. In de snoepschalen op de winkeltoonbank zaten bacteriën afkomstig van menselijke fecaliën, zo bleek uit een onderzoek van ABC News.
Bron(nen): CBS ABC News