Een op de tien meisjes is ooit seksueel misbruikt

Hun huis of school, het zou een veilige plaats moeten zijn voor kinderen, maar dat is het lang niet altijd. Dat blijkt wel uit het grootste onderzoek ooit naar geweld tegen kinderen uitgevoerd door Unicef in 190 landen. 120 miljoen meisjes wereldwijd zijn voor hun twintigste verkracht of seksueel misbruikt. Dat is ongeveer een op 10. Daarnaast zijn alleen al in 2012 95.000 meisjes vermoord. Zij komen vooral uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Zes op de tien kinderen tussen de 2 en 14 jaar wordt regelmatig thuis geslagen. Een op de drie meisjes tussen de 15 en 19 heeft wel eens te maken gehad met seksueel of huiselijk geweld door hun partner. Ook de school is geen veilige haven. Iets meer dan een derde van de scholieren tussen 13 en 15 jaar wordt regelmatig gepest. Unicef heeft verder gekeken naar het aantal kindermoorden. Jongens worden vooral in landen als Venezuela, Panama, Brazilië en Colombia slachtoffer van moord. Nigeria heeft het hoogste aantal kindermoorden, 13.000 in 2012. Van de westerse landen lopen kinderen in de VS de meeste kans om vermoord te worden.    

Bron(nen):   BBC      

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Latijns-Amerika en het Caribisch gebied? Weer die verdomde Moslims!!!!

  • Chemical Dude

   Moslims hebben dat gelegaliseerd en houden dat binnenshuis.
   Dat mag van hun pedofeet.

   (in antwoord op Volledig)
   • Volledig

    Ah, dat wist ik niet. Aan welke universiteit doceer jij je onmetelijke kennis?

    (in antwoord op Chemical Dude)
    • Chemical Dude

     The Qur’an:

     Qur’an (4:34) – “Men are the maintainers of women because Allah has made some of them to excel others and because they spend out of their property; the good women are therefore obedient, guarding the unseen as Allah has guarded; and (as to) those on whose part you fear desertion, admonish them, and leave them alone in the sleeping-places and beat them; then if they obey you, do not seek a way against them; surely Allah is High, Great.”

     Qur’an (38:44) – “And take in your hand a green branch and beat her with it, and do not break your oath…”

     (in antwoord op Volledig)
     • meesan

      Efeziërs 5:22-24 + 33: “…Vrouwen, weest aan uw man onderdanig als aan de Here, want de man is het hoofd van zijn vrouw… …Welnu, gelijk de gemeente onderdanig is aan Christus, zo ook de vrouw aan haar man, in alles…”

      1 Timoteüs 2:11-12: “…Een vrouw moet zich rustig, in alle onderdanigheid, laten onderrichten, maar ik sta niet toe, dat een vrouw onderricht geeft of gezag over de man heeft; zij moet zich rustig houden…”

      1 Korintiërs 11:9-10: “…De man is immers niet geschapen om de vrouw, maar de vrouw om de man…”

      Kolossensen 3: 18 Gij vrouwen, zijt uw eigen mannen onderdanig, gelijk het betaamt in den Heere.

      Timotheüs 2: 9 Desgelijks ook, dat de vrouwen, in een eerbaar gewaad, met schaamte en matigheid zichzelven versieren, niet in vlechtingen des haars, of goud, of paarlen, of kostelijke kleding;

      Deuteronomium 24: 1 Wanneer een man een vrouw zal genomen en die getrouwd hebben, zo zal het geschieden, indien zij geen genade zal vinden in zijn ogen, omdat hij iets schandelijks aan haar gevonden heeft, dat hij haar een scheidbrief zal schrijven, en in haar hand geven, en ze laten gaan uit zijn huis.

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Marco Gorter

      Geeft wereldwijd alleen maar problemen al die selectief samengestelde boeken vol “wijsheden”. Eén van die boeken heb ik als kind van dichtbij mogen / moeten meemaken…. helaas.

      (in antwoord op meesan)
     • Peter Bakker

      Zoals je ziet staat er in de door jou geselecteerd bijbelse citaten niet dat je je vrouw mag mishandelen. In de geselecteerde verzen van de Qu’ran wordt het mishandelen en vernederen juist wel gepromoot. Bedankt voor het aantonen van dit grote verschil tussen Christendom en het moslim geloof.

      (in antwoord op meesan)
     • Jan Terlouw

      is dat zo?

      (Numeri 31:17) Nu dan, doodt al wat mannelijk is onder de kinderkens; en doodt alle vrouw, die door bijligging des mans een man bekend heeft. Doch al de kinderen van vrouwelijk geslacht, die de bijligging des mans niet bekend hebben, laat voor ulieden leven.

      (in antwoord op Peter Bakker)
     • Chemical Dude

      Ken jij nog veel mensen die de bijbel, met name het OT, letterlijk nemen?
      Komen die regelmatig in het nieuws? Zijn deze mensen aan het afslachten zowat overal in de wereld?

      (in antwoord op meesan)
     • Jan Terlouw

      nee, die hebben de afgelopen decennia genoeg huis gehouden. En nu doen ze het niet uit naam van hun heilige boeken maar uit hun nieuwe religie: democratie en kapitalisme. Uit naam van deze ideologieen zijn miljoenen mensen afgeslacht. Zie Irak.

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      Dus wat de moslims nu doen is ok , omdat “ze” het ook deden?

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Chemical Dude

      2 antieke sprookjes, alleen de koran is niet vatbaar voor interpretatie want god’s woord.

      (in antwoord op meesan)
     • Jan Terlouw

      ‘koran is niet vatbaar voor interpretatie’. Jij weet echt niets van de islam. Er is juist een constante discussie over hoe bepaalde zaken in de quran geinterpretteerd moeten worden.

      (in antwoord op Chemical Dude)
     • Chemical Dude

      The Quran is the last testament in a series of divine revelations from God (Allah in Arabic). It consists of the unaltered and direct words of God, which were revealed through the Angel Gabriel to Muhammadp, the final prophet of Islam, more than 1400 years ago.

      (in antwoord op Jan Terlouw)
     • Jan Terlouw

      Dus?

      (in antwoord op Chemical Dude)
   • Jan Terlouw

    moslims houden dat binnenshuis? en ‘niet moslims’ hangen de vuile was buiten omdat…? wat een logica!

    (in antwoord op Chemical Dude)
  • Jan Terlouw

   hahaha…dit is slecht nieuws voor al die islamofoben en racisten op dit forum. Dit past niet in hun wereldbeeld waarin de islam aan de basis ligt van alle ellende in de wereld. Dat worden weer slapeloze nachten. Arme islamofoben!

   (in antwoord op Volledig)
 2. Mulder

  1 op 10? Laatst meldde het SCP zelfs 1 op 5 (= 20 %) in gewone gezinnen. Dan waren dus katholieke ( en andere!) tehuizen, met 1 op 20 (= 5%, commissie Deetman) nog relatief veilig!

Reacties niet toegestaan