Onthoofde Sotloff in leerzame laatste brief: ‘Iedereen heeft 2 levens. Je 2e leven begint op het moment dat je beseft dat je er maar eentje hebt.’

Op de gedachtenisviering van Steven Sotloff, de Amerikaanse journalist die werd vermoord door Isis, werden 2 brieven voorgelezen die hij schreef tijdens zijn gevangenschap en die zijn familie bereikten, vermoedelijk meegesmokkeld door vrijgelaten celgenoten. De brieven bevatten levenslessen voor de levenden: 'Doe wat je gelukkig maakt. Probeer op de plek te zijn waar je het gelukkigst bent. Hou van elkaar en respecteer elkaar. Maak geen ruzie over futiliteiten. Leef je leven voluit!' 'Iedereen heeft twee levens. Je tweede leven begint op het moment dat je beseft dat je er maar eentje hebt.'

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. 67benjamin

  Wat een aangrijpende, schitterende boodschappen. Duizendmaal dank Stefen en rust zacht. Je hebt zeker niet voor niets geleefd, je woorden betekenen heel veel. Zijn in al hun puurheid de perfect uitgedragen boodschap richting jouw letterlijk waanzinnige moordenaars.

 2. Jan Terlouw

  RIP

 3. Chemical Dude

  Stop met dat idioot hypen van dode westerlingen.
  Meer dan HONDERD DUIZEND Syriërs afgeslacht !!!

  • Calhoun84

   Honderdduizenden doden maakt deze ene niet minder. Dat deze man symbool staat voor duizenden zie ik niet als een probleem. We kunnen immers niet elke dode een platform bieden.

   (in antwoord op Chemical Dude)
   • Chemical Dude

    Die staat daar niet symbool voor.
    Dit is enkel emo (h) journalistiek, meer niet.
    De andere 189.999 doden hadden geen keuze !!!

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Dat neemt nog niet weg dat je beter één gehypet kan hebben in de media dan geen aandacht (zoals in de periode dat Israël Hamas aanpakte). Natuurlijk zou het mooi zijn om bij elke slachtoffer stil te staan maat dat gaat niet. Daarnaast is een onthoofding van een westerling gevoelsmatig dichterbij, dat dit eigenlijk onzin is daar ben ik het mee eens. Tegelijkertijd zouden de VS geen aanvallen uitvoeren wanneer alle Amerikanen veilig waren, deze aandacht heeft mijn inziens wel degelijk een positief effect.

     (in antwoord op Chemical Dude)
   • Jan Terlouw

    Nee, we kunnen niet elk slachtoffer een podium geven. Zolang de westerlingen maar een gezicht krijgen is het best. Pff double standards.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Calhoun84

     Bla bla

     (in antwoord op Jan Terlouw)
    • Calhoun84

     Wat is dit voor een flauwekul… Je woont in het westen dus een westerling die afgeslacht wordt krijgt meer aandacht. Misschien niet terecht, maar wel logisch. Deal with it.

     (in antwoord op Jan Terlouw)

Reacties niet toegestaan