Britse jihad-strijdsters aan het hoofd van vrouwelijke politiemacht IS

De Al-Khanssaa-brigade is een vrouwelijke politiemacht van IS in Raqqa. De brigade straft vrouwen die ‘onislamitisch’ gedrag vertonen. Aan het hoofd staan Britse vrouwelijke jihadstrijders. De militie bestaat alleen uit vrouwen. Ze controleren onder meer of andere vrouwen op correcte wijze gekleed gaan en of er onder de burka geen vijand schuil gaat. Een van de leidsters is de 20-jarige Aqsa Mahmood uit Glasgow, die op een privé-school zat en dokter wilde worden. Bij de groep zitten waarschijnlijk nog drie andere Britse vrouwen op hoge posities. Het is heel aannemelijk dat zij meer informatie hebben over de moordenaar van de twee onthoofde Amerikaanse journalisten. In totaal zijn er ongeveer 60 vrouwen vanuit Groot-Brittannië naar Syrië gegaan om mee te strijden met IS. De meesten zijn tussen de 18 en 24 jaar. Al-Khanssaa zoekt bewust naar westerse vrouwen. De brigade bestaat nu vooral uit Franse en Britse strijdsters. Het aantal jonge Britse vrouwen dat naar Syrië vertrekt is de afgelopen weken enorm gestegen. Ze komen makkelijker de grens over, omdat ze minder snel worden verdacht dan mannen. Eenmaal aangesloten bij IS krijgen ze vaak belangrijke posities, omdat IS hen beschouwt als het meest betrokken van alle vrouwelijke westerse jihadisten.  

Bron(nen):   Daily Mail      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. marianne martens

    Mijn vermoeden en intuïtief ( on ) vermogen van 15 jaar geleden is uitgekomen. Binnen democratische landen wordt het meedogenloze gevecht aangewakkerd
    en onschuldige mensen vermoordt, gehandicapt en voor hun leven getraumatiseerd. Vraag me werkelijk af of de westere landen gezamenlijk een goed antwoord hebben. In Prof. Beatrijs en de haren/ zijnnen heb ik veel vertrouwen.

  2. Burgermans

    Wat een afschuwelijk geloof is de islam toch.

Reacties niet toegestaan