‘Help! Ik weeg 320 kilo en ben 23 jaar oud’

Er is maar weinig dat Robert Gibbs kan doen. Opstaan en naar de bank waggelen, daar blijft het zo’n beetje bij. Zijn 320 kilo zware lijf is hij meer dan zat. Afgelopen vrijdag werd hij 23 en hij is bang dat hij niet veel verjaardagen meer voor zich heeft. Dus nam hij een YouTube-video


op in de hoop dat iemand zijn noodoproep zou horen en hem uit zijn ellende zou kunnen helpen.

‘Een voedingsdeskundige, persoonlijke trainer, Dr. Phil, ‘Biggest Loser’, wie dan ook. Uiteindelijk ziet iemand dit en misschien krijg ik dan wat hulp.’ In het filmpje is te horen dat zelfs spreken hem soms moeilijk valt. Gibbs kampt al vanaf 4-jarige leeftijd met overgewicht. Suikerziekte volgde een paar jaar geleden. Depressief over zijn gewicht, en omdat het veel goedkoper is dan gezond voedsel, eet hij alleen fast food.

Zijn YouTube-oproep is inmiddels de 670.000 kijkers gepasseerd, inclusief honderden videoboodschappen met goed bedoelde (en sommige niet goed bedoelde) adviezen. En op professioneel niveau lijkt het ook gehoor te krijgen. De show rond Dr. Phil heeft al contact met hem opgenomen evenals enkele deelnemers aan “The Biggest Loser”.

Het is geen nieuws dat obesitas een groot probleem is. In de VS lijdt meer dan 1/3 van de volwassen bevolking aan obesitas. Bij kinderen tussen twee en negentien ligt dat percentage op 17%. In Europa heeft Engeland de meeste zwaarlijvige mensen. Nederland staat wereldwijd op de 20e plaats met 10% en ook dat percentage groeit.

Bron(nen):   Huffington Post  CDC  Hive Health Media