Dijsselbloem: aanval op mijn baan afgeslagen

AMSTERDAM (ANP) - Andere eurolanden waren uit op het voorzitterschap van de eurogroep, de post die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën als 'tweede baan' heeft. Dijsselbloem zei dat dinsdagavond in RTL Late Night.

Het kabinet wilde Dijsselbloem juist houden als parttime eurogroepvoorzitter. Hij wilde het voorzitterschap van de eurogroep alleen overdragen als hij de zware post van begrotings-tsaar in de Europese Commissie had gekregen. ,,Ik was alleen in voor die ene topfunctie. De strategie was: de aanval is de beste verdediging. En het is gelukt, want de aanval is afgeslagen.''

Dijsselbloem is naar eigen zeggen niet teleurgesteld dat 'Brussel' voor hem niet doorging. ,,En thuis is de vlag uit gegaan toen het definitief uit beeld verdween.''

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Meneer Dick

    De vlag ging uit toen Dijsselbloem hoorde dat hij minister van Financiën in Nederland kon blijven. Die strategie had ik herkend; het heeft prima uitgepakt.

    Met Timmermans met een bijzondere portefeuille en 1e vice-voorzitter en Dijsselbloem blijft parttime Eurovoorzitter heeft Nederland niet 1 maar 1½ invloedrijke persoon in de EU.

    Ik dacht dat Ploumen wel Eurocommissaris zou worden vanwege de positieve discriminatie. Maar dat zou een mindere portefeuille hebben opgeleverd. Zij blijft minister van Buitenlandse Handel & Nog Iets Anders.

Reacties niet toegestaan