Striptease in 1953: Dit is zo ver als je kunt gaan

Richtlijnen waar men in het conservatief Amerika vast naar terug verlangt: deze handleiding (1953) voor strippers getiteld ‘Dit is zo ver als je kunt gaan.’ Betty Page, de beroemde pin-up, poseert met de meest minimale outfit, die per staat verschilt. Voor strippers is kennis van de lokale verordeningen dus vitaal. Zo moet je in Kansas van dij tot schouder bedekt zijn, maar dat hoeft niet in een paardendeken.


Photobucket

In New York maakt het een hoop uit wie burgermeester is. In ’41 moest de queue (opgevulde drapering) aan de zijkant zitten en de meisjes mochten maar één borst ontbloten, gedurende 8 muziekmaten. Tegenwoordig (1953) kunnen de meisjes net zo goed thuis blijven, want ook veel klanten doen.

Photobucket

In Florida moet de bedekking zoveel mogelijk op een bh en onderbroek lijken. In Illinois, Chicago, hangt de graad van bedekking af van de clubeigenaar. En die staan in Chicago niet bekend om hun ingetogenheid. In Texas doen ze niet moeilijk over kledij, maar hun dochters moeten tenminste 15 centimeters rond de heupen bedekken.

Photobucket

In Louisiana staat New Orleans bekend om zijn losbandige Franse markt en Europese charme. Wat je op deze pagina ziet getuigt van diezelfde charme (in De VS staat Europees voor zedenloos).

Bron:Carnival magazine 1953. Meer dames: overgangstergirls

Bron(nen):   overgangstergirls