Saudische zakenvrouw rijdt zelf naar het ziekenhuis: Boete

Aliyah Al Farid, een Saudische zakenvrouw werkzaam bij een mensenrechtenorganisatie, heeft een boete gekregen voor zelf naar het ziekenhuis rijden. Het land heeft tegenstrijdige wetten: Het is in Saudi-Arabië voor vrouwen niet verboden om auto te rijden, maar wel om een rijbewijs te hebben. Farid had een rijbewijs gehaald in Bahrein. Farid lijdt aan een chronische aandoening waardoor ze soms ineens erg ziek is en met spoed naar het ziekenhuis moet. Toch moet zij dan eerst een mannelijke chauffeur zien te regelen. Dat lukte niet maar de auto van haar man bood uitkomst. Op weg naar het ziekenhuis werd ze betrapt. Onder voorwaarde dat de politie haar zou begeleiden, mocht ze toch naar het ziekenhuis. Na haar behandeling waren er 4 politiewagens aanwezig, waarvan eentje haar meenam naar het lokale Verkeersbureau. "Ik vertelde de agenten dat ik wel móest rijden omdat het een noodgeval was. Ik deed het niet expres en ik zoek ook niet naar publiciteit. Ik was gewoon erg ziek." Farid weigerde te beloven nooit meer auto te rijden. "Daar is geen verbod op." Soms is er op haar werk een noodgeval. "We kunnen een patient met een epileptische aanval toch niet op de grond laten liggen terwijl we een mannelijke chauffeur zoeken. Ik moet dan gewoon meteen achter het stuur."
Farid is twee keer eerder voor dezelfde overtreding gesnapt.

Bron(nen):   The Independent      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Mensenrechten bij onze coalition of the willing

 2. Windows 8

  “Het land heeft tegenstrijdige wetten” neen, achterlijke, op sprookjes gebaseerde , door mannelijke angsten voor vrouwen geinspireerde en door dollars getolereerde wetten

 3. marianne martens

  absurditeit ten top. vergelijk met de koddebeier uit Limburg die in het bijzijn van de brandweermannen de geredde zwijnen doodschoot.

 4. Malky

  Ohoh, als de mensen maar geen stickers gaan maken.

 5. Harry De Wit

  Och, dat is hun cultuur. En iedere cultuur is gelijkwaardig, er is geen enkele cultuur minderwaardig. Als de mensen in die cultuur iets anders willen, moeten ze hun cultuur veranderen, dat is niet iets wat ons aangaat. Toch?

 6. Pietje_Precies

  dat waren eerst stokslagen en nu een boete. er zit daar dus schot in de zaak….

Reacties niet toegestaan