Watercrisis in Brazilië: São Paolo zonder water

Als het niet snel gaat regenen, komen meer dan 20 miljoen mensen in São Paulo en omgeving nog dit jaar zonder water te zitten. Maar droogte is slechts een deel van het verhaal volgens professor Carlos Zuffo, hoofd van de faculteit watertechnologie aan de universiteit van Campos. 'De problemen zijn vooral te wijten aan slecht beleid.' 'Dit hebben we al lang geleden zien aankomen en het waterbedrijf heeft nagelaten de broodnodige investeringen te doen. Gemiddeld gaat 40 procent van het water verloren door lekkende leidingen', legt Zuffo uit. 'Het bedrijf is bovendien veel te afhankelijk van het Cantareira-reservaat. Sabesp had rekening moeten houden met droogte en al lang geleden nieuwe reservaten moeten aanleggen. In veel gemeentes komt het water direct uit de bron. Nu die opdrogen, zijn er geen reserves.' Het waterreservaat Cantareira zit op 9 procent van zijn capaciteit, een historisch dieptepunt. Waterbedrijf Sabesp is maanden geleden al begonnen grondwater naar boven te pompen omdat de reserves op waren. Maar dat is niet genoeg. Sommige steden zijn al op rantsoen. 'Ik heb om de dag geen water', zegt een inwoner van Guarulhos, een stad die tegen São Paulo aanligt. 'Wie zijn auto wast of de tuin sproeit, krijgt een boete.' Als er niets gebeurt is het water volgens de berekeningen van Zuffo op 15 november op. De regering wijt vooralsnog alle problemen aan de weergoden.    

Bron(nen):   De Morgen      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  ” De regering wijt vooralsnog alle problemen aan de weergoden.
  BRON:
  “Thuis heeft Da Silva geen water ‘s avonds maar boos op Sabesp of de regering is hij niet: “Zij kunnen er niks aan doen. Alleen God bepaalt of het regent.”
  Staat er dus niet Juffrouw Kras.
  Als je je eigen verhaaltje gaat schrijven is een bron niet nodig

  • harrr

   weergod is toch ook een god?

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Goed lezen Harrr.
    Da Silva is een oude boer, niet de regering 😉

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     Neen, Da Silva is medewerker van een auto-wasserette. En ook niet oud (31)
     Theoretisch kan hij ook nog wel bijschnabbelen bij de regering. Ook dat is niet uit het verhaal op te maken.

     (in antwoord op Windows 8)
     • Windows 8

      Oeps, waar haal ik die oude boer dan?
      Dat ‘bijschnabbelen’ geloof je zelf toch niet? 😀
      “Thuis heeft Da Silva geen water ‘s avonds maar boos op Sabesp of de regering is hij niet: “Zij kunnen er niks aan doen.

      (in antwoord op harrr)
 2. Burgermans

  Dan drinken ze maar bier. Veel lekkerder ook nog.

Reacties niet toegestaan