Alsnog kinderpardon voor 50 gezinnen die ‘uit zicht overheid’ zijn geweest

In ieder geval 50 maar mogelijk 75 gezinnen mogen alsnog in Nederland blijven in het kader van het kinderpardon. Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) heeft dat vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. Hij heeft hun dossiers in de zomer zelf beoordeeld nadat ze eerder waren afgewezen voor de regeling, omdat de gezinnen te lange tijd niet in het zicht van de rijksoverheid waren geweest. Op deze eis in het pardon kwam veel kritiek, maar de staatssecretaris weigerde de regeling te verruimen. Wel zou hij welwillend kijken naar de gezinnen die om die reden net buiten de boot waren gevallen. Daarbij heeft hij ook de informatie meegewogen die hij van burgemeesters had gekregen. In totaal beoordeelde hij 92 gezinnen (297 personen). Bij 27 van de 50 gezinnen die een verblijfsvergunning krijgen, vindt Teeven dat er sprake is van een schrijnend geval en gebruikt hij zijn speciale bevoegdheid. De andere 23 gezinnen krijgen alsnog een status, omdat er bijvoorbeeld nieuwe feiten en omstandigheden bijgekomen zijn. In totaal gaat het bij de 50 gezinnen om 158 mensen. Zij krijgen dat deze week te horen.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Volledig

  Ja, daarmee red je het niet bullebak. Ahmadzai wordt heus niet vergeten nu.

 2. Windows 8

  De coalitie van PvdA en VVD hebben een spoeddebat over de Afghaanse defensietolk Abdul Ghafoor Ahmadzai, die definitief het land wordt uitgezet, geblokkeerd. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma had het debat aangevraagd, maar zag zijn voorstel sneuvelen.

  Opvallend is dat VVD en PvdA met maar liefst elf Kamerleden naar de procedurevergadering – normaal een formaliteit waar niet eens elke partij aanschuift – waren gekomen. Dit was volgens politiek redacteur Emilie van Outeren om te voorkomen dat het debat zou kunnen plaatsvinden.

 3. Windows 8

  “nederlandse kinderen”
  Zoals de “Nederlanders” die nu in Syrië kogels koppen

 4. Twan

  Geef in gods naam iedereen een pardon, nu en in de toekomst, dan zijn we in ieder geval van dat 3 maandelijkse geleuter af. Politici hebben toch geen ruggengraat.

 5. Vogelbeest

  Mag nu aub een keer de kern van het probleem op tafel?

  Waarm duurt een asielprocdure 10 jaar of meer?
  Stop alle advocaten, hogerberoepen, wachtlijsten etc.
  Zorg dat een asielprocedure in 2 weken afgerond is.
  Dan heb je maar 1 asielzoekerskamp nodig. Naast Schiphol. Zodat afgewezen aielzoekers gelijk op het vliegtuig gezet kunnen worden. Op onze kosten. Dat s 100x goedkoper dan 10.000en vluchtlingen jarenlang onderdak en eten geven.

  Dan heb je geen zielige gevallen meer die perfect Nederlands spreken. Dan heb je geen Mauro’s meer. Dan heb je geen kinderen van 16 meer die 14 jaar in Nederland hebben gewoond zonder verblijfsstatus.

  Duidelijheid in 2 weken.

  • marianne martens

   u heeft volstrekt gelijk dat de procedure veel te lang duurt en dat je hierop “ongepast omgaan met” kan plakken. But/ maar weet u ook hoeveel landen in onze omgeving met afschuw naar ons kijken vanwege het virulente racisme, anti- semitisme, omgaan met vreemdelingen en het minachten door sommige ambtenaren die elke procedure vertragen.

   (in antwoord op Vogelbeest)

Reacties niet toegestaan