Bij huwelijkse voorwaarden nu ook ‘sociale media-clausule’

Ook voor gewone, dus niet beroemde mensen geldt dat het uitlekken van naaktfoto's of hatelijke berichten de reputatie flink kan schaden. Voor hen is er nu de nieuwe sociale media-clausule die deel kan zijn van de huwelijkse voorwaarden, samenlevingscontract of echtscheidingsconvenant. Dat meldt het Netwerk Notarissen. Moddergooien en zwartmaken via Twitter of Facebook speelt in scheidingszaken een steeds grotere rol. 'Als je ex eenmaal de vuile was online heeft gehangen, dan is het ontzettend moeilijk die te laten verdwijnen. Informatie die over je ex-partner via de sociale media publiceert, kan een enorme impact hebben. Je kunt er persoonlijk maar ook zakelijk aan kapot gaan. Online reputatieschade mag niet worden onderschat', aldus Lucienne van der Geld, directeur Netwerk Notarissen. Als de liefde is bekoeld en de wraakzuchtige ex zich toch tot sociale media wendt om te spuien, kan de ex een flinke dagboete tegemoet zien, waarvan de hoogte eerder door de partners zelf is bepaald. Wanneer de boete niet wordt betaald kan de ex-geliefde voor de rechter worden gedaagd. Ook mensen die al getrouwd zijn of al een samenlevingscontract hebben, kunnen de clausule laten toevoegen.  

Bron(nen):   Telegraaf      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Prikker

    Lijkt me sterk dat deze clausule ook maar één recht toevoegt, dat iedereen sowieso al niet volgens het gangbare recht heeft.
    En aanvullend, alleen omdat je iets met elkaar afspreekt wil nog niet zeggen dat dat dan ook een afdwingbaar recht is… zaken zoals in dit artikel genoemd lijken me gewoon nietig. Verder is smaad gewoon via gangbaar recht aanklaagbaar.

  2. harrr

    Als je met een dergelijke clausule in je contract een huwelijk/samenwoning aan wilt gaan moet je misschien overwegen om het niet te doen.
    Dan zit er in de basis al iets goed fout lijkt me.

Reacties niet toegestaan