Anti-abortus activisten worden gesponsord, door de vóórstanders

De anti-abortus lobby wint terrein, niet alleen in de VS waar de rechts-religieuzen grote invloed hebben, ook Britse abortusklinieken waarschuwen dat zich ‘een nieuw tijdperk’ aandient. Dit nadat vrouwen in Londen bij het betreden en verlaten van de klinieken werden gefilmd. Ook nadat aangifte bij de politie was gedaan, bleven fanatici vrouwen lastig vallen om hen van gedachten te veranderen, en luidkeels voor hen te bidden.

In de VS kent men dit verschijnsel allang, en daar zijn dan ook strategieën ontstaan om terug te slaan. Het 'Pledge-A-Picketer' idee is simpel: als er anti-abortus activisten voor de deur van de kliniek staan te demonstreren, vraagt Planned Parenthood (vóór de vrije keus van de vrouw) hun supporters om de pro-lifers (anti-abortus beweging) te sponsoren. Ze vragen dus om een bijdrage voor elke betoger die er voor hun deur verschijnt. Hoe meer betogers, hoe meer cash. De abortuskliniek in Pittsburg hangt ook een barometer voor het raam, zodat de demonstranten kunnen zien hoeveel geld ze helpen inzamelen.

De campagne is een succes omdat de aanpak mensen aanspreekt; een doel steunen omdat je zo enorm deugt, gaat op den duur namelijk vervelen. Met doneer-voor-een-demonstrant, of betaal-per-betoger hebben mensen het idee dat ze pro-lifers terugpakken, ze een beetje tegenspel bieden.

Zo ontstond ook de Voice of Choice, een beweging die de anti-abortus activisten die klinieken en hun personeel lastigvallen, terugbellen.

Meer daarover op overgangstergirls
Bron foto: examiner.com

Bron(nen):   overgangstergirls