Ultra orthodoxe joden weigeren naast vrouwen te zitten op vlucht naar Tel Aviv

Een vlucht van New York naar Tel Aviv verliep chaotisch toen een groot deel van de passagiers weigerde naast vrouwen te gaan zitten. Hun verzet veroorzaakte flinke vertraging en een verstoorde vlucht, schrijft The Independent. Er zaten extra veel ultra orthodoxe joden in het vliegtuig omdat zij in Israël Rosh Hasjana gingen vieren, het Joodse Nieuwjaar. Daarnaast waren er veel andere joden die naar Tel Aviv reisden. Het werd een '11 uur durende nachtmerrie' toen de ultra orthodoxen in het gangpad bleven staan. Volgens de orthodoxen, die voor een strikte naleving van de joodse wet zijn, moeten mannen en vrouwen gescheiden blijven. "Mensen stonden in het gangpad en weigerden door te lopen," vertelde een passagier. "Hoewel iedereen tickets met stoelnummers had, vroegen ze ons om zitplaatsen te ruilen en boden daar zelfs geld voor aan." De orthodoxe joden gingen uiteindelijk zitten toen het vliegtuig opsteeg. Direct toen het seatbelt bordje uitging, sprongen ze op en gingen weer staan. The Independent meldt verder dat in straten in Noord-Londen posters zijn opgehangen waarop vrouwen gevraagd wordt slechts aan één kant van de straat te lopen. Sindsdien is er veel kritiek op de werkwijze van de ultra orthodoxe joden. De gemeenteraad heeft de posters als 'onacceptabel' bestempeld. Een filmmaker maakte een tegenposter met de tekst: 'Vrouwen, loop alsjeblieft waar je maar wilt... het is 2014'.

Bron(nen):   The Independent      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  het is inderdaad 2014, waarom moeten anderen, die niets met dit geloof te maken hebben, accepteren. Niet dus, laat elkaar met rust en vraag je eens af
  wat de overeenkomsten zijn en de verschillen in alle geloven en ga samen verder.Die tijden zijn er ook geweest. Anno 2014 staat de wereld in de fik, laten we proberen met zijn allen ook al ben je het er totaal niet mee eens, saaaaaaam( en )werken of het leefbaar houden voor 670 biljoen andere levende soorten. Een moskee in Australië ontvangt alle mensen met verschillende religies. Een verademing om te lezen.

 2. Malky

  Religie leidt nu eenmaal tot zaken als bovenstaande, maar ook kindermisbruik en hoofden afhakken.
  Beetje respect voor tonen graag.

  • harrr

   Zodra zij respect gaan tonen voor een uhh.. laten we eens gek doen.. en uhhh… *vrouw* … of nog veel wilder.. een *homosexueel*..
   DAN pas overweeg ik respect voor hun te hebben..
   Dus hoe nobel hun hoofdafhak activiteiten cq kindermolesteer acties ook zijn. nee nee nee !!

   (in antwoord op Malky)
 3. harrr

  Ik ben zoo religie moe.
  Bah

 4. Robin

  Wederom een teken dat elke religie, elke, alleen zwakzinnigen aantrekt die het leven van anderen altijd, altijd, zullen proberen te verzieken.

 5. Jan Terlouw

  Dit moeten moslims zijn geweest want joden zijn brschaafd, westers en helemaal van deze tijd. Dit is de zoveelste antisemitische verhaal.

 6. Vogelbeest

  Een groot verschil met dat andere zandbak-geloof: Alle joden die ik ken veroordelen dit openlijk.
  En voor de “daders”: Als je niet naast een vrouw wilt zitten hoor je niet in een vliegtuig. Neem voortaan maar een ezel.

  • Jan Terlouw

   Dan ken jij blijkbaar geen ultra orthodoxe joden. Die zullen hier nimmer afstand van nemen. Ik zou graag willen weten wat wilders hiervan vindt. De man die zich vriend van israel noemt maar tegelijkertijd bevriend is met de franse antisemiet Le Pen. Wilders is simpelweg een hypocriet.

   (in antwoord op Vogelbeest)
 7. Likoed Nederland

  Let wel, dit gaat om mensen van een extremistische, kleine secte. De opperrabbijn van Israel veroordeelt dit en noemt het onjoods.

  • Jan Terlouw

   Als moslims roepen dat isis een sekte is waar ze niets mee hebben dan worden ze niet serieus genomen. Ik ben benieuwd of de geloof haters jouw opmerking wel geloven.

   (in antwoord op Likoed Nederland)

Reacties niet toegestaan