Motorrijders knallen voor live TV-camera’s op elkaar

Twee motorrijders zijn donderdag in het Friese Gerkesklooster (tussen Leeuwarden en Groningen) ernstig gewond geraakt tijdens een live-uitzending van Omroep Friesland. Zij zouden een nieuwe tv-serie op ludieke wijze openen, maar botsten voor de camera’s op elkaar.


De slachtoffers zijn afgevoerd naar het Medisch Centrum Leeuwarden en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Hoe erg ze er aan toe zijn, is niet bekend.

Omroep Friesland is deze week begonnen met de nieuwe serie Doch it foar dyn doarp (Doe het voor je dorp). In het programma mogen Friese dorpen een week lang zelf tv maken. Gerkesklooster mocht het spits afbijten.
Remmen
Het was de bedoeling dat drie motorrijders uit het dorp over een rechte weg zouden rijden. ”De voorste ging om onbekende reden in de remmen, waardoor nummer twee werd gelanceerd. De derde coureur kon nog net op tijd uitwijken”, zegt programmamaker Geert van Tuinen.
Hoofdredacteur Jan van Friesland van de omroep is ”zeer geschokt”. ”We gaan in samenspraak met het dorp bekijken of we deze week nog doorgaan met het programma”, zegt hij.

Bron(nen):   Volkskrant  LC  OmropFryslan