Verkrachter schoof schuld in schoenen eeneiige tweelingbroer: nieuw DNA-onderzoek lost zaak op

Handig zo'n identieke tweelingbroer, moet de 28-jarige Rick K. uit Zuidlaren hebben gedacht, toen hij zijn broer een verkrachting in de schoenen schoof. Met een nieuwe manier van DNA-onderzoek kon worden aangetoond dat Rick K. zelf de dader was.

Het onderzoek toont aan dat K. vrijwel zeker zelf in juli 2019 een 76-jarige vrouw verkrachtte in een bos bij Schipborg. Volgens de onderzoekers zijn er vijf verschillen in DNA gevonden tussen de twee broers, die bewijzen dat het genetisch materiaal op de kleding van de vrouw van Rick K. is.

De uitkomst is goed nieuws. Tot nu toe kwam het meestal tot vrijspraak in zaken met eeneiige tweelingen, omdat simpelweg niet kon worden aangetoond wie van de twee in de fout was gegaan.

Het DNA is niet het enige dat in de richting van K. wijst, die overigens blijft ontkennen. Ook uit telefoongegevens blijkt dat K. de dader is. K. zou op die bewuste middag bij vrienden zijn geweest. Die bevestigen dat, maar zeggen ook dat hij een tijdlang weg was. Bovendien is hij herkend aan een opvallend loopje dat het slachtoffer omschreef.

Bron(nen):   RTL Nieuws