Zoektocht naar Hebe en Sanne gaat vanochtend verder

Samenleving
woensdag, 19 oktober 2022 om 7:07
anp 456382336
Nadat de politie dinsdagavond laat stopte met het zoeken naar de vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne (26), zal de zoektocht woensdagochtend verder gaan. "Nu het donker is wordt het zoeken lastiger, daarom stopt de zoekactie en gaan we morgen verder. Het onderzoek gaat onverminderd door en we lopen alle informatie uit die we tot nu toe hebben"zei de politie rond elf uur dinsdagavond.
"We weten nog niet genoeg. We hebben Hebe en Sanne nog niet kunnen vinden helaas", zo zei Stijn van Griensven, hoofd operatiën van de politie Oost-Brabant, rond die tijd in talkshow Jinek. Er wordt vooralsnog rekening gehouden met alle scenario's. Zo is het nog niet te zeggen of er sprake is van een ontvoering of een ongeluk.
"Wat we weten is dat Hebe en Sanne een hele nauwe band hadden, dat geldt ook voor beide families. Maar dat laat onverlet dat we nog steeds in deze fase van het onderzoek met alle scenario's rekening houden", ging Van Griensven verder. Hebe is ernstig, meervoudig beperkt en heeft op elk moment van de dag zorg nodig. Haar begeleidster Sanne kan dat haar bieden, zo legde Van Griensven uit. "We weten niet of ze nu zonder de zorg van Sanne is, maar ze kan niet zelfstandig functioneren."