Waarschijnlijk vermiste studenten in Mexicaans massagraf

Afgelopen weekend ontdekten de Mexicaanse autoriteiten een massagraf met 28 verbrande lichamen. Alles wijst erop dat het gaat om de lichamen van de sinds 27 september vermiste studenten, schrijft de Volkskrant.

Levend verbrand De graven zijn gevonden nabij Iguala, waar ook de 43 studenten verdwenen. 'Ze zijn levend verbrand. Hun lichamen zijn in de gaten gegooid en ze hebben ze met benzine overgoten en aangestoken,' aldus politieagenten. Forensisch onderzoek moet uitwijzen of het de studenten betreft. Volgens de autoriteiten kan de identificatie nog twee weken duren. Betrokkenheid burgemeester Openbaar Aanklager Iñaky Blanco wist wel te vertellen dat de studenten in handen zijn gevallen van de criminele organisatie Guerreros Unidos en dat lokale politieagenten samenwerken met deze organisatie. Ook noemde hij de vermeende betrokkenheid van burgemeester Jose Luis Abarca, die de stad uit is gevlucht en nu wordt gezocht. Een van de al eerder gearresteerde agenten gaf toe betrokken te zijn bij de ontvoering en tipte de autoriteiten over de locatie van de massagraven. Protestmars Gisteren gingen op verschillende plaatsen in Mexico mensen de straat op om hun afgrijzen te uiten over de ontwikkelingen. Familieleden hebben opgeroepen tot een nationale protestmars komende woensdag.
Klopjacht Op 26 september verdwenen na protestacties voor beter onderwijs 43 studenten. Politieagenten openden het vuur op hen en na een uren durende klopjacht vielen er zes doden. Bij een van de vermoorde studenten werden de ogen uit de kassen gehaald en de huid van het gezicht gestroopt.

Bron(nen):   Volkskrant      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Windows 8

    “Bij een van de vermoorde studenten werden de ogen uit de kassen gehaald en de huid van het gezicht gestroopt.”
    Bestgore.com linkje?

Reacties niet toegestaan