Zelfs de hond van de Spaanse ebola-patient moet dood

Excalibur, de hond van de Spaanse verpleegkundige die het ebolavirus heeft opgelopen moet dood. Niet dat de hond ziek is, maar je weet maar nooit met ebola. Het regiobestuur van Madrid wil het huisdier laten inslapen om te voorkomen dat het de ziekte verder verspreidt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een kans is dat de hond het virus doorgeeft aan mensen, zo hebben de Madrileense autoriteiten laten weten. Daarom willen zij het huisdier laten inslapen en cremeren. De regionale autoriteiten hebben de rechter om toestemming gevraagd voor de euthanasie, omdat zijn baasjes het dier niet willen overdragen. Verpleegkundige Teresa Romero Ramos, die de verschijnselen van ebola vertoonde, wordt behandeld. Haar man is in quarantaine geplaatst. Hij is een online handtekeningenactie begonnen om het leven van zijn hond te redden.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  men kan ook bij dieren bloed afnemen en onderzoeken? of weet men dit niet?

  • Oh_Oh_SarCastro

   Nee joh, dat zou te humaan zijn. Eerst het dier afmaken en dan pas het bloed onderzoeken. Ik bedoel, je weet het maar nooit met ebola.

   (in antwoord op marianne martens)
 2. FritsB

  De hond hoeft er niet ziek van te zijn maar kan wel het virus aan mensen doorgeven die er dan wel aan sterven. De oorspronkelijke besmetting komt van dieren die er zelf niet ziek van waren. Ruiming is dus in dit geval een begrijpelijke maatregel.

 3. FritsB

  Ik zie net dat gedane zaken geen keer nemen. De hond is dood.

 4. Hector

  Schiet die man ook maar af; je kan niet weten immers.

Reacties niet toegestaan