8 manieren om je huis ADHD-vrij te houden

Samenleving
dinsdag, 17 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Samenwonen met iemand die ADHD heeft is lang niet makkelijk. Het uit zich o.a. in: - Snel afgeleid zijn - Gebrek aan structuur - Allergisch zijn voor huishoudelijk werk - Frequente stemmingswisselingen - Een slecht geheugen
Hoe zorg je ervoor dat dit gedrag niet of zo min mogelijk optreedt? 8 tips
  1. Verwijder noppenfolie
    Impulsief als de ADHD-er is, kan hij de neiging niet weerstaan om die plastic bolletjes 1 voor 1 te laten knappen, de hele avond lang ... Voorkomen is beter dan genezen: weg met die handel!
  2. Koop 400 leesbrillen
    Koop 400 leesbrillen, liefst in opvallende kleuren en verspreid die overal in het huis.
  3. Zorg dat de stroom regelmatig uitvalt
    Soms is het de enige manier om je ADHD-partner achter de computer vandaan te halen. Bovendien kan een avond met kaarslicht heel rustgevend en romantisch zijn.
  4. Koop een stemmingsring
    Als je ADHD-partner sterke stemmingsschommelingen heeft? Laat hem of haar een grote stemmingsring dragen. Als de ring zwart kleurt, maak je jezelf zachtjes uit de voeten.
  5. Schoonmaakhulp
    Heb je zelf ook de pest aan huishoudelijk werk? Een ongelijke verdeling van huishoudelijke taken is vaak onderwerp van een echtelijke strijd. Je partner presteert niet al teveel op dit gebied. Jij hoeft niet meer te doen: besteed de rest uit.
  6. Koop plastic kamerplanten
    Als jij er een week niet bent, zijn alle kamerplanten dood. Soms omdat de ADHD-er ze vergeet water te geven of omdat hij/zij zo bang is het te vergeten dat ze teveel water krijgen en wegrotten.
  7. Koop een huisdier met diabetes
    Een huisdier met diabetes zorgt voor structuur in je leven. Die structuur MOET er zijn: het is een kwestie van leven of dood.
  8. Plak overal een etiket op
    Laat op een feestje iedereen een naamplaatje dragen, dan breng je de ADHD-er niet constant in verlegenheid omdat hij of zij de naam niet meer weet van mensen die hij of zij al jaren kent.
Bron(nen): PsychCentral