Over 16-jarige Voorburgse moordenaar: ‘In mijn ogen was hij een soort psychopaat’

De 16-jarige Anthony en de 15-jarige Wesley kregen gisteren ruzie op het schoolplein van het Corbulo College in Voorburg. Anthony trok daarbij een mes en stak het in de nek van Wesley. Kort daarna overlijdt de 'rustige, relaxte' Wesley. Medeleerlingen probeerden Anthony tegen te houden. 'Maar hij was te sterk. Ik moest hem loslaten,' zegt een schoolgenoot. Het AD schrijft: Zo'n 1,5 uur later wordt hij alsnog aangehouden, in aanwezigheid van een goede vriendin met wie Anthony veel optrok. Een van de weinige vrienden die Anthony lijkt te hebben. 'Als ik van tevoren iemand op school had moeten aanwijzen die zoiets moest doen, dan was hij het wel,' zegt een medeleerling.
De meeste leerlingen omschrijven Anthony als 'agressief' en iemand die in school altijd een mes bij zich zou hebben gehad. 'In zijn schoen,' weet een scholier te vertellen. 'In mijn ogen was hij een soort psychopaat,' zegt een andere leerling.
 

Bron(nen):   AD (betaald)      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Hoe is het mogelijk dat zo’n school haar leerlingen willens en wetens blootstelt aan zulke psychopaten?

 2. Hector

  Ik vind dat alle aandacht en begrip moet uitgaan naar de dader. Hij komt waarschijnlijk uit een gebroken gezin waarin geweld gewoon was. Compassie is hier het juiste woord. Laten we er met elkaar voor zorgen via ons belastinggeld dat Anthony de beste en duurste therapie krijgt.

 3. Charlotte Vink

  Hecor het is niet normaal en als jij hier begrip voor hebt dan vraag me af waarom zou je begrip voor een jongetje moeten hebben die miss uit een gebroken gezin komt ik kom ook uit een gebroken gezin en ik ben ook niet zo dus dat is gwn dikke bullshit en dan der bij miss heeft dat jongetje wel autisme dat zou ook nog een keer komen maar dit klopt gwn niet dat je dit al op z’n jonge leeftijd doet

  • henkwiersma

   Charlotte; zou het kunnen zijn dat Hector zijn reactie ironisch bedoeld heeft?

   (in antwoord op Charlotte Vink)
  • Hector

   “dit klopt gwn niet dat je dit al op z’n jonge leeftijd doet”

   Precies, je slaat de spijker op z’n kop! Dit klopt gewoon niet op die leeftijd. En dat heeft altijd een dieper liggende psycho-sociale reden. Misschien had Anthony een te sterke band met zijn moeder of werd hij veel geslagen door zijn vader. Misschien is hij wel sexueel misbruikt op hele jonge leeftijd. Je wordt immers niet zo maar zo agressief. En daar moeten we begrip, compassie en mededogen voor hebben.

   Daarom: veel belastinggeld aanwenden voor psycho-analyse en dan de beste en duurste therapie uitzoeken, zodat Anthony kan re-socialiseren. De arme drommel heeft het toch al zo moeilijk met zijn referentiekader.

   (in antwoord op Charlotte Vink)
 4. Future Child

  Leraren bang, leerlingen bang en nu een doden.
  Deze school staat voor Nederland in het klein. Bang voor een gewelddadige minderheid. Filmpje met interviewer toonde ook teveel buitenlanders op de achtergrond, ook een probleem.

 5. nowall

  De oixofobie, eigenangst, van de nederlanders blokkeert correctie van anti sociaal gedrag van de diverse groepen nieuwkomers. Alleen als dit wordt overwonnen is de multi culturele samenleving mogelijk.

 6. Eppie

  We mogen het doden van iemand nooit goed praten maar het pesten van anderen ook niet. Wat een pijn geeft dat in het hart van een jongere tot je er radeloos van wordt. Je gevoel van eigenwaarde wordt kapot gemaakt door de daders en je wordt tot het uiterste getergd. Verschrikkelijk. En dan nu ook nog een groot schuldgevoel dat hij de rest van zijn leven moet meedragen. Deze jongen is voor het leven getekend. Mijn hart gaat uit naar de verdachte en zijn familie.

Reacties niet toegestaan