3 miljoen euro per jaar voor prostituees die willen stoppen

Prostituees die uit het vak willen stappen kunnen daar binnenkort in het hele land hulp voor krijgen. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie zal daar de komende 4 jaar 3 miljoen euro per jaar voor uittrekken. Opstelten schrijft dat in een brief die hij vandaag naar de Tweede Kamer stuurt, zo meldt Trouw. In 2008 is al gestart met zogenaamde 'uitstapprogramma's', vooral in de grote steden. Sinds die tijd hebben 1750 prostituees daar gebruik van gemaakt. Ruim 1000 van hen zijn daadwerkelijk uit de prostitutie gestapt. De SGP en de ChristenUnie zeiden vorig jaar al dat de hulp in het hele land beschikbaar moet zijn. De programma's bieden niet alleen hulp bij het stoppen met werken als prostituee, maar bieden ook ondersteuning bij het vinden van ander werk of bijscholing. Ook kan hulp worden geboden bij psychosociale problemen, zoals het vinden naar een geschikte woning, schuldhulpverlening of het afkicken van een verslaving.

Bron(nen):   Trouw      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  De werkende burger zal wel betalen

  • vandehoedenderand

   Haha, u bent er vroeg bij met zeuren.
   Nu ja, vroeg. Weekend is voorbij.

   Verder mooi initiatief, me dunkt. Werk en bijscholing kunnen er toe leiden dat de meiden weer gaan meedraaien en uiteindelijk weer bijdragen aan de samenleving.

   Maar je kunt natuurlijk ook zeuren over de werkende burger en deze vrouwen er zonder hulp uit laten stappen om vervolgens een uitkering te gaan trekken om de verslaving te onderhouden. Denk dat daar al helemaal niemand bij is gebaat.

   (in antwoord op Windows 8)
   • Windows 8

    Nee hoor, ze kunnen tijdens die uitkering een opleiding volgen.
    Dat kunnen andere werklozen toch ook al?
    Het grootste deel van die 3 miljoen zal dan ook gaan naar hulpverleners. Ook wel bekend onder de noemer “soepsidiesponzen”

    (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Burgermans

  Je weet van te voren al dat dit niet gaat werken en dat er veel misbruik van deze maatregel zal worden gemaakt.

 3. Hector

  En wat voor andere baan wordt dat dan? Weinig banen kunnen immers tippen aan het inkomen wat een hoer naar binnen harkt voor op d’r rug liggen.

Reacties niet toegestaan