Opblaaspenissen en sekspoppen verboden in Malaga

Malaga is - net als Amsterdam - een populaire plaats voor vrijgezellenfeesten. En steeds vaker komen dat opblaas-instrumenten aan te pas met een seksuele ondertoon. Want dat vinden sommige mensen grappig. De inwoners van Malaga vinden het steeds minder geestig.

Na tal van klachten grijpt de stad nu in, schrijft HLN. Als het aan hen ligt, zal wie vanaf volgend jaar met bijvoorbeeld een opblaaspenis door de straten van Malaga loopt, een fikse boete moeten betalen.

Concreet heeft het stadsbestuur vorige week een nieuwe lokale wet voorgesteld die vanaf 2023 alle seksuele verwijzingen en erotische voorwerpen in het openbaar moet verbieden. Wie vanaf januari (half)naakt, of met kleding en accessoires die verwijzen naar geslachtsdelen, of met opblaaspoppen van een ‘seksueel figuur’ over straat loopt, riskeert een boete van 750 euro. Wie dit doet in het zicht van minderjarigen of personen met een beperking of in de buurt van een school of een speelplaats/speeltuin, mag zich zelfs aan boetes tot 1.500 euro verwachten.