Fastfood restaurant maakt tweede slachtoffer

Samenleving
woensdag, 25 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Een fastfood restaurant dat zich doelbewust richt op eters die beter kunnen minderen. Kunt u het zich voorstellen? In Amerika bestaat het echt. Onlangs heeft The Heart Attack Grill in Las Vegas het tweede slachtoffer afgevoerd. Het motto: “A taste worth dying for’’ komt de zaak niet meer ten goede.
Het bedrijf kwam in februari al in opspraak toen iemand een hartaanval kreeg na het eten van een ‘Triple Bypass Burger’. Maar afgelopen zaterdag zakte een vrouw in elkaar na het eten van de Double Bypass Burger, het roken van een sigaret en het drinken van een margarita in de controversiële eetschuur. De vrouw maakt het naar omstandigheden goed, zij is nu herstellende. Eigenaar Jon Basso was niet blij met alle negatieve publiciteit die de incidenten hebben veroorzaakt. Toch verdedigt hij het menu. Basso vindt dat ‘the founding fathers’ geloofden in onze vrijheid om zelf te beslissen wat en hoe we eten.
De broodjes van de hamburgers worden ondergedompeld in het vet en vervolgens belegd met vier hamburgers en acht plakken kaas. Ook bestaan er gratis maaltijden voor mensen die meer dan 159 kilo wegen. Met 8.000 tot 10.000 calorieën krijgt The Heart Attack Grill een plaats in het Guiness Book of Records voor meest calorierijke sandwich.
Bron(nen): Telegraph Bron foto