Gekrijs in vliegtuig zat?

Tuurlijk. U wilt lekker de ruimte hebben, een rustige, niet stinkende medereiziger naast u. Een comfortabele stoel. Maar dit alles wordt al snel teniet gedaan door een krijsend kind voor, naast of achter u die tegen uw stoel zit te trappen of ondefinieerbare dingen naar u gooit. En het schreeuwt maar door. U hebt vast herhaaldelijk zitten mijmeren over een toestel waar kinderen verboden zijn.

Malaysia Airlines heeft u blijkbaar gehoord! Hoewel niet het gehele toestel kindvrij is, worden op het bovendek van de Airbus A380 geen kinderen toegelaten jonger dan 12 jaar. En nee, dit is geen business-deel, gewoon economy. Met deze kindvrije cabine heeft de luchtvaartmaatschappij een wereldwijde primeur. Vooralsnog gaat het om de vluchten tussen Kuala Lumpur in Maleisië en Londen, een vlucht van 13 uur, zonder gekrijs. Een tweede vlucht tussen Sydney en Kuala Lumpur volgt in de herfst. Wie volgt?

Uiteraard is er ook kritiek. Van ouders die zich gediscrimineerd voelen en die ook het recht willen hebben om in de bovenste cabine te kunnen reizen. De hoofdcabine van de Airbus, beneden, telt 350 stoelen.