Er moeten meer vrouwen naar Mars

Meer vrouwen de ruimte in sturen en minder mannen is economisch gezien aardig gunstig voor NASA en particuliere ruimtevaartbedrijven, aldus Kate Greene. Greene was vorig jaar één van de deelnemers in een experiment van NASA op Hawaï. Om het leven op Mars te simuleren werd ze samen met vier andere proefpersonen vier maanden lang opgesloten in een koepel bovenop een vulkaan en ze mochten de koepel alleen verlaten met een ruimtepak. Tijdens dit experiment kwam Greene er al snel achter dat vrouwen veel minder calorieën verbranden dan mannen, terwijl ze dezelfde hoeveelheid werk uitvoeren. Dit betekent ook dat mannen meer eten dan vrouwen en daarom zou het beter zijn om meer vrouwen mee te nemen. Het voedsel op Mars zal voornamelijk worden aangeleverd vanaf de aarde, dus is het gunstig om deze hoeveelheid zo minimaal mogelijk te houden. Minder eten betekent namelijk een lichtere lading en daarmee een lichter ruimtevaartuig dat minder brandstof nodig heeft om naar Mars te vliegen. Greene is overigens niet de enige die er zo over denkt. Alan Drysdale, een systeemanalist en voormalig aannemer van NASA, steunt het idee om vooral kleine astronauten te selecteren. Volgens de cijfers van Drysdale heeft de grootste man in het NASA-testprogramma twee keer zoveel middelen nodig als de kleinste vrouw. “Er is geen geldige reden om te kiezen voor grotere mensen, als het om de hersenkracht gaat”, aldus Drysdale.

Bron(nen):   Smithsonian      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Alleen de transportkosten naar mars per kg zijn al extreem hoog, dus dat is al reden genoeg om lichte mensen voorrang te geven

  • Bart_van_Oerle

   Juist, alleen lilliputters en andere mensen met dwerggroei mogen nog naar Mars! Dan krijg je nog eens echt twee verschillende werelden.

   (in antwoord op harrr)
 2. AT

  Ik dacht dat mannen van Mars kwamen en vrouwen van Venus. Laat ze lekker daar naar terug gaan!

Reacties niet toegestaan