Het is allemaal niet zo erg als u denkt

We blijken stelselmatig de samenleving negatiever te beschouwen dan hij daadwerkelijk is. Zo denkt de gemiddelde Belg dat 31 procent van de mensen werkloos is, terwijl dat in werkelijkheid maar 8 procent is. Ook de vergrijzing is niet zo ernstig als velen denken. Niet 37 procent is boven de 65, maar 17 procent. Dat heeft het Britse onderzoeksbureau IpsosMORI onderzocht voor 14 Europese landen. Nederland zat daar niet bij, maar er is geen reden om aan te nemen dat het bij ons heel anders is. De meeste landen tonen vergelijkbare cijfers. Zo wordt overal het aantal moslims gigantisch overschat. De Belgen menen bijvoorbeeld dat 29 procent van het land moslim is, maar dit is slechts 6 procent. En niet een derde is van buitenlandse afkomst, maar een op tien. Kortom, thema's als islam, vergrijzing en werkloosheid worden met een factor drie tot vijf overdreven. Door de media en het politieke debat lijkt een verkeerd beeld te ontstaan van hoe de samenleving er in werkelijkheid uit ziet.  

Bron(nen):   Daily Mail  De Morgen    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Je kan het ook anders uitleggen: 6% oudjes/moslims/werklozen creëren irritatie alsof het er 30% zijn. (Het blijft wel subjectief natuurlijk.)

  • Vogelbeest

   Bij “opsporing verzocht” is dat met die moslims inmiddels aangepast. Jarenlang mocht de politie aan de hand van de ernst van de misdrijven bepalen wat er getoond wordt. Dat leverde 80% of meer beelden van lichtgetinte mensen op. Maar dat mag niet meer. Nu komen er ook blanken tussendoor, want dat is politiek correct.
   Niet realistisch, maar dat heeft onze beleidsmakers nog nooit iets geinteresseerd.

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • Vetklep

    moslims en lichtgetint aan elkaar koppelen. Voor u zijn zeker christenen alleen blank.

    (in antwoord op Vogelbeest)
 2. vandehoedenderand

  Dat roep ik dus al jaren.
  Sterker nog, ik roep het in een paar topics terug. Nog voordat dit topic werd geplaatst. Klaagcultuurtje. Nederland is er koploper in inmiddels.

  Alles is slecht. Alles gaat naar de kloten. En het is vooral de schuld van anderen (links, rechts, midden, moslims, Den Haag, EU, buurman, weet-ik-wie). Ik weet niet waar het vandaan komt. Maar vermoedelijk hebben doemdenkende onheilsprofeten in (en buiten) de politiek er mee te maken. Angst aanpraten doet het goed om stemmen te trekken. Altijd zo geweest. Zal altijd zo blijven.

  En nee, ik ga niet aankomen met een eindeloze lijst aan lijsten waaruit blijkt dat NL steevast in de top verkeerd. Daar is Google voor bedacht.

  • Vogelbeest

   Als je met Engelsen of Duitsers praat kunnen ze ook altijd feilloos uitleggen waarom hun land het hardste naar de vernieling gaat van heel de wereld. Ik vrees dat het gewoon menselijke natuur is.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 3. Meneer Dick

  Het gaat juist geweldig sinds 2010.

 4. Dead Silence

  Ik heb eten, een eigen huis, ben voor zover ik weer gezond, mijn vrouw en kinderen ook, ben ook rijk in financiele zin. Meer dan zat, leave me alone.

  Ik werk mij suf, betaal 4x belasting over iedere bruto euro, zie het verkwantseld worden door de afvoerput van werkend Nederland in Den Haag. Tuig wordt in de watten gelegd. Enkele jankerds krijgen hun zijn terwijl de rest van het land tegen is, weg met ons, opa en oma knijpen we uit, veel makkelijker. Inhoudsloze roeptoeters bepalen beleid, met FAAL als eindresultaat. Mensen die beleid maken gebaseerd op feiten worden belachelijk gemaakt. Utopia, Geer en Goor is mainstream, moeten we allemaal verplicht naar kijken. Vrijgeid gaat naar de kloten. Brussel prepareert de volgende holocaust. Studeren is uit, of je bent doctorandus in de baked air wetenschappen. Rampzalige windmolenparken, een groene industrie draaiende op subsidie, Betuwelijn, JSF, ICT, Noord-Zuidlijn, HSL, C2000, verrotte zielen bij banken, pensioenfondsen en verzekeraars. Groenlinks. VU. Volkert van de Graaff. De topratten bij de woningcooperaties. Koesteren van kansenpareltjes. Alleen aandacht voor de linkerkant van de verdeling. Toppers kapot of lam maken…

  Zo, nu even naar het weerbericht kijken.

 5. Paulraw

  ´Het is allemaal niet zo erg als u denkt´

  Tuurlijk en onze overheid doet er alles aan om dat beeld te ontkrachten

  ´Onverwachte naheffing voor miljoenen belastingbetalers
  5 tot 6 miljoen belastingplichtigen moeten betalen of krijgen minder terug van de Belastingdienst. ´
  http://www.elsevier.nl/Politiek/achtergrond/2014/10/Onverwachtse-naheffing-of-verminderde-teruggave-voor-5-tot-6-miljoen-belastingbetalers-1632872W/?masterpageid=158493

  EU-heffing
  MH17
  Naheffing

  Wanneer worden deze prutsers weggestuurd?

Reacties niet toegestaan